Abhazya'dan yatırım çağrısı

Abhazya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Soner Gogua, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’u ziyaret etti.

Gogua Abhazya’nın yatırım avantajları hakkında bilgi vererek Türk işadamlarını Abhazya’da yatırım yapmaya davet etti. Abhazya’nın sahip olduğu lojistik alt yapı ve kurdukları hızlı ticaret ağı ile yatırımcılara büyük avantajlar sağladığını belirten Gogua, gelecek ay Abhazya’da gerçekleştirilecek 1. Uluslararası Abhazya – Türkiye Fuarı’na da Sakaryalı iş adamlarının yer almalarını istedi.

Özellikle Abhazya üzerinden Rusya pazarına vergi avantajlı ticaret yapma imkanının olduğunu vurgulayan Gogua, sahip oldukları ortak kültürün ticaret anlamında da gelişerek güçlenmesini istediklerini vurguladı.

SATSO Başkanından Abhazya\'ya yanıt

SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul ise Abhazya’nın Sakaryalı iş adamları tarafından tercih edilebilecek bir bölgede yer aldığını kaydetti. "Bizler aynı coğrafyanın, aynı kültürün insanlarıyız." diyen Kösemusul, şöyle konuştu: "Bu birlikteliğin bereketinin artması ve bugüne kadar eksik kalmış yanların tamamlanmasını sağlamak isteriz. Geçmişten gelen kültürel ve sosyal bağlarımızın elbette ki ticari anlamda da gelişmesini arzu ederiz. Özellikle ticaret ve sanayi odaları nezdinde kurumsal nitelikli işbirliğine açığız."
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]