Abhazya Devlet Başkanı adayından Sakarya sevgisi

Abhazya Kurucu Devlet Başkanı Merhum Vladislav Ardzınba’ya yakınlığı ile tanınan ve Vladislav Ardzınba’nın Cumhurbaşkanlığı için önerdiği isimlerden Raul Hacımba, 24 Ağustos 2014 Pazar günü gerçekleşecek olan “Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı” seçimine iddialı giriyor.

Ulusal Kurtuluş savaşında yer aldı


Abhazya Ulusal Kurtuluş savaşına aktif olarak katılan Milli Birlik Forumu Cumhuriyetçi Siyasi Partisi Genel Başkanı olan ve 2012 yılından bu yana Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu Halk Meclisi Milletvekili görevini sürdüren Tümgeneral  ‘Leon’ madalyası sahibi olan ve aynı zamanda Abhazya Ulusal Kurtuluş savaşına aktif olarak katılan ve Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevinde bulunan Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Adayı Raul Hacımba, 24 Ağustos 2014 Pazar günü gerçekleşecek olan “Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı” seçimi öncesi Türkiye ve Türkiye’de en çok Abhaz’ın yaşadığı Sakaryalı soydaşlarına selam gönderdi.

 
Abhazya’yı tüm Dünya tanıyacak


24 Ağustos 2014’te göreve geldiğinde ilk olarak, tüm insanları biraraya getirerek, başta Abhazya içerisinde ve Abhazların yaşadığı her yerde birlikteliği sağlamak olduğunu ifade eden daha Hacımba: “Biz iç politikamızda ne yaparsak yapalım, millete şeffaf olacağız. Milletimiz, yaptığımız ve yapacağımız her şeyi bilecek. Çünkü bizi bu göreve getiren milletimizdir. Dış politikamızda ise, öncelikle bizi tanıyan, bize destek veren ve bize her zaman sahip çıkan Rusya ile ilişkilerimizi daha da artıracağız. Ülkeler şuan Abhazya’yı tanımaya hazır değil, Şuan Abhazya’yı tanımayan başta Türkiye olmak üzere tüm Dünya ülkelerine öncelikle kendimizi göstererek ve çok iyi çalışarak, kendimizi daha iyi tanıtacağız. Buda Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığının politikasına bağlıdır."

 
Biz Türkiye’yi çok seviyoruz

"Göreve geldiğimizde ger zaman planlara göre hareket edeceğiz. Biz Türkiye ile daha iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. Bizim Türkiye’de binlerce soydaşlarımız var. Birbirlerimize gidip geliyoruz. Ama Türkiye resmi olarak bizi tanımalı, tanıdığında da her şey daha güzel olacak. Bizim Türkiye ile ticari ilişkilerimiz var. Türkiye’deki milletvekilleri ve sivil toplum örgütleriyle ile görüşmelerimiz oluyor. Biz Türkiye’yi çok seviyoruz. Türkiye’de yaşayan soydaşlarımız, bizi oralarda çok iyi temsil etmektedir. Biz Türkiye’de en çok Abhaz’ın yaşadığı Sakaryalı soydaşlarımız olmak üzere, Türkiye’nin çeşitli ilerinde yaşayan tüm hemşehrilerimizden, 24 Ağustos 2014 Pazar günü sandığa giderek, kendilerinden destek bekliyoruz. Biz, tüm Dünya’da tek millet olmak istiyoruz. Biz Bağımsız Abhazya Devleti olarak, hem dilimizi kaybetmemeli, hem tek dil konuşmalıyız” diyerek, selamlarını gönderdi.

 

Türkiye’de yaşayan Abhazlar İstanbul’da oy kullanacak


Abhazya Merkezi Seçim Komisyonu, 24 Ağustos 2014 Pazar günü gerçekleşecek olan Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı seçimlerinde, Abhazya dışında yaşayan vatandaşlar için üç ilde seçim sandığı açılmasına karar verdi. Merkezi Seçim Kurulu\'nun kararına göre Moskova (No 4), Çerkessk (No 5) ve İstanbul\'da (No 6) Abhazya Devlet Başkanlığı seçimleri için sandık açılacak. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı seçimlerinde, Aslan Bjaniya, Leonid Y. Dzapşba, Mirab Kişmariya ve Raul Hacımba yarışacak.

 

Bir ve beraber olan bir halka hiç bir güç asla boyun eğdiremez

Türkiye’de yaşayan Abhazlar için bir mesaj yayınlayan Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Adayı Raul Hacımba, “Bir ve beraber olan bir halka hiç bir güç asla boyun eğdiremez” diyerek, şunları söyledi: “Değerli Soydaşlarım Yurt dışına talihsiz bir şekilde savrulmuş durumda olan kahraman vatan evlatlarının her biri, tarihimizin acı dönemlerinde bir an bile tereddüt etmeden topraklarımızın savunmasına koştular. Bu durum büyük güçlerin ülkemize pençelerini attıklarında da böyleydi, son olarak uğradığımız ve zaferle sonuçlandırdığımız saldırıda da böyleydi. Tarihin zulmü sonucu uluslar ikiye ayrılabilir, ancak her ne olursa olsun kaderleri her zaman ortaktır. Bir buçuk asrı aşkın bir süre ülkemizi korumak, onu düşünmek ve özlemekle geçti. Bu süreç, son derece ağır ve acılıydı. Buna rağmen nefes alabilecek zaman dilimleri de bulabildik ve sizlerle elbirliği içerisinde yaban ellerde bulunan kardeşlerimizin geriye dönüşleri için vatanımızı gözümüz gibi koruduk. Bu noktadan hareketle parlamentomuzda kabul edilen son yasa değişikliği ile Abhazya’daki başkanlık seçimlerine katılabiliyor olmanızı tarihî bir adım olarak selamlıyorum. Halkının bu gününe ortak olan, elbette geleceğine de ortak olacaktır ve olmalıdır. Bizler kim olursak olalım bu tarihi adıma gereken değeri mutlaka vermeliyiz. Zira burada önemli olan adaylardan herhangi birisine oy verebilmek değil, diasporadaki kardeşlerimizin anavatandaki kardeşleriyle aynı süreci paylaşabilmeleridir. Elbette bu sürecin sonucunda zafer yine halkımızın olacaktır.

 

Raul Hacımba kimdir?

21 mart 1958 tarihinde Tkvarçal şehrinde doğdu. 1965 – 1975 yıllarında Tkvarçal Şehri orta okulunda(lisesinde)  No 5’te okudu. 1975–1976 yıllarında Tkvarçal Devlet İl Elektronik Santralında çilingir olarak çalıştı. 1976–1978 yıllarında Sovyet Birliği Ordusunda askerlik (muvazzaf) yaptı. 1978–1979 yıllarında ‘Gumısta’ tatil evinde çilingir olarak çalıştı. 1979–1984 yıllarında Abhaz Devlet Üniversitesi’nin Hukuk fakültesini okuyup mezun oldu. 1984–1985 yıllarında Suhum Kimya Tesisi’nde hukuki danışmanı olarak çalıştı. 1985–1986 yıllarında Minsk şehrinde SSCB KGB (devlet Güvenlik Komitesi) yüksek okulunda okuyup mezun oldu. 1986–1992 yıllarında Tkvarçal şehri’nde KGB subayı olarak görev yaptı. 1992–1993 yıllarında Abhaz Doğu Cephesi istihbarat ve karşı casusluk servisi başkanı. 1993–1995 yıllarında Abhazya Cumhuriyeti Devlet Güvenliği organlarında görev yaptı. 1996–1999 yıllarında Abhazya Cumhuriyeti Devlet Gümrük komitesi Başkan yardımcısı, kaçakçılık ile mücadele bölümü başkanı olarak görev yaptı. 1999–2003 yıllarında Devlet Güvenlik Servisi Başkanı, Savunma Bakanı, Abhazya Cumhuriyeti Birinci Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2003-2004 yıllarında Abhazya Cumhuriyeti Başbakanı idi. 2005–2009 yıllarında Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkan Yardımcısı idi. 2009 yılından beri ‘Milli Birlik Forumu’ Cumhuriyetçi Siyasi Partisi başkanıdır. 2012 yılından bu yana Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu–Halk Meclisi Milletvekili’dir. Tümgeneral. ‘Leon’ madalyası sahibi. Evli, iki çocuk babasıdır.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]