Abhaz Derneği Yönetimi, yeni projelerini açıkladı

Sakarya Abhaz Derneği, genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı’nı SATSO Salonu’nda gerçekleştirdi.

Sakarya Abhaz Derneği, genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı’nı SATSO Salonu’nda gerçekleştirdi. Oral Kobaş’ın (Bganba) Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya, Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı R.Cengiz Koç (Aşba) ile Ankara Abhaz Kültür Derneği Başkanı Necdet Akoğlu (Agumaa) ve SATSO Başkan Yardımcısı Günay Güneş’te katıldı. Sakarya Abhaz Derneği’nin kuruluşundan bugüne yapmış olduğu çalışmalar ve faaliyetler anlatıldı.

BGANBA: “Hedef; 2 yılda 5000 üye”

Sakarya Abhaz Derneği Başkanı Oral Kobaş, Diaspora’nın Başkenti olan Sakarya’da şuan 1000 üyeye ulaştıklarını, hedeflerinin 2 yılda en az 5000 üyeye ulaşmak olduğunu söyledi. Abhazya’da Cumhurbaşkanı Raul Hacımba’nın yemin törenine ve Ayayra etkinliğine katılarak Sakarya’yı en iyi şekilde temsil ettiklerini ifade eden Oral Kobaş, kendilerine verilen Abhaz Devletinin en yüksek nişanı olan “Akhdz-Apşa” nişanı ile büyük onur duyduklarını söyledi. Başkan Kobaş, Abhazya’dan gelen öğretmenlerle, açtıkları kursla Abazaca dersi de vereceklerini söyledi.

AŞBA: “Örgütlenmek önemlidir”

Örgütlenmenin kimseye zarar verecek bir şey olmadığını belirten Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı R. Cengiz Koç ise “Her toplum, faaliyetlerini ve kültürünü yürütmek için bugün örgütlenmek zorundadır. Örgütlenmiş toplumdan hiç kimse korkmaması gerekir. Bizim en büyük eksikliğimiz, kendimizi ifade edememektir. Örgütlenerek, kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz.  Kısa sürede örgütlenerek, bir çok başarılı çalışmalara imza atan Sakarya Abhaz Derneği Yönetimi ve Başkanı Oral Kobaş’ı tebrik ediyorum” dedi.

AGUMAA: “Ankara yönetiminde 8 Sakaryalı”

Ankara Abhaz Kültür Derneği’nin yeni Başkanı olan Gazeteci Necdet Akoğlu ise Türkiye’de hem Abazaca, hem Türkçe olarak gazete çıkardıklarını ifade ederek, “Gazetemizi şuan Abhaz Dernekleri Federasyonu desteklemektedir. Ancak Abazayım diyen herkezin bu gazeteyi okuyup, desteklemelidir” dedi. Kendisinin de bir Sakaryalı olduğunu ifade eden Ankara Abhaz Kültür Derneği Başkanı Necdet Akoğlu, “Ankara’da 13 kişilik yönetimimiz 8’i Sakaryalıdır. Sakaryalı Abhazlar, Ankara’da da örgütlenmektedir” diye konuştu.

Komisyonlar faaliyetlerini sıraladı

Sakarya Abhaz Derneği Başkan Yardımcısı Recai Mutlu ise Gençlerin uyuşturucu batağına bulaşmaması için başta okuma olmak üzere çeşitli projeleri olduğunu ifade ederken, SATSO Başkan Yardımcısı Günay Güneş’te çalışmalarından dolayı Sakarya Abhaz Derneği’ni tebrik etti. Ardından Sakarya Abhaz Derneği Komisyon Başkanları; Recai Mutlu, Şamil Zeren, Erdal Köse, Yavuz Korkmaz, Engin Öztekin, Ercan Başnuh, Gürkan Güneş, Erdal Bağlan, Burak Ercan, Ahmet Zeki Arslan ve Kevser Karaduman, sorumluluk ve faaliyet alanlarıyla ilgili sunumlarını gerçekleştirdi. İşlerinin yoğunluğundan dolayı Yürütme kurulundan istifa eden İlknur Süzer ve Damla Çatan’ın yerine Çağla Demir ve Volkan Mutan getirildi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]