Abazaca ve Adigece dil kursları tamamlandı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nda Abazaca ve Adigece eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları teslim edildi.

SAMEK Bulvar dersliklerinde gerçekleştirilen törene Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı Alpay Şirin, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Sakarya Kafkas Derneği Başkanı Orhan Sarı ve kursiyerler katıldı.

Düzenlenen sertifika teslim töreninde konuşan Yaygın Eğitim şube Müdürü Fuat Bilgin, “Kurslarımızda vatandaşlarımız çeşitli beceriler kanarak veya mevcut becerilerini geliştirerek verimli uğraşlar edinmeye devam ediyor. Bir yandan da vatandaşlarımızın kendi kültür ve dillerini öğrenip gelecek nesillere aktarmak amacıyla Abazaca, Adigece, Boşnakça, Gürcüce ve Arapça gibi dil eğitimleri de verilmektedir.

Abazaca ve Adigece kurslarını başarı ile tamamlayan 25 kursiyerimize sertifikalarını teslim ediyoruz. Dil kurslarına gösterilen ilgiden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Şehrimizdeki farklı kültürler, bizim zenginliğimiz. İnşallah, gelen talep doğrultusunda unutulmaya yüz tutan dillerimizi yaşatmak için, gelecek nesillere aktarmak için eğitimlerimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen kurslara katılan ve Adigece Dil Eğitim Sertifikası alan Kafkas Derneği Başkanı Orhan Sarı ise, “Dil ve kültür toplumların en önemli öğesidir. Bu kurslar bizim için çok önemli. Dilimiz ve kültürümüzün yaşatılması adına önemli bir adım atılmış oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce eğitmenlere günün anısına hediye verirken; İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı Şirin, Yaygın Eğitim Şube Müdürü Bilgin ve Kafkas Derneği Başkanı Sarı da kursiyerlere sertifikalarını teslim etti.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]