AB Projesi için Avrupa'ya gittiler

Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajans’ın katkısıyla Leonardo Da Vinci 2013 Projesi kapsamında Adapazarı Fatih Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin projesi olan “Almanya’daki Raylı Sistemlerin Eğitim Yöntemlerinin incelenerek Türkiye’ye Adaptasyonu” adlı proje için 26 kişilik bir heyet, Almanya’nın Mannheim-Lutwigshafen şehrine gitti.

Proje çalışması 10 Kasım-23 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Almanya’nın Mannheim ve Ludwigshafen şehirlerinde raylı sistemleri inceleyecek olan Türk heyeti, burada raylı sistemlerin eğitim, bakım, onarım, işletim ve imalat yöntemlerini inceleyerek elde ettikleri kazanımların ülkemizdeki eğitim ve iş hayatına katkı sağlayabilecekler. Bu önemli çalışmayı, Adapazarı Fatih Endüstri Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Sadık Taşlı ve proje koordinatörü Ediz Tutuş proje sorumlusu olarak yönlendiriyor. Kafileye Adapazarı Fatih Endüstri Meslek Lisesi’nin yanı sıra, Sakarya Meslek Yüksek Okulu’ndan 2, SAVASAŞ ve ÖZBİR Vagon firmalarından 2’şer kişi, Ankara TCDD Eğitim Daire Başkanlığı’ndan 2, Malatya Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi’nden 7, TCDD 5. Bölge Müdürlüğü’nden 2 kişi katılıyor.

Elde edilen kazanımlar ile...

Projenin yurt dışı çalışması ve ortaklığını Almanya’da İnspecco ve Handverskammer firmaları yürütüyor. Proje yurtdışı ile ilgili ziyaretlerde; Almanya Devlet Demiryolları, Raylı Sistem teknolojisine öğrenci yetiştiren okul ziyareti, Raylı Sistem imalatı ve bakımı yapan fabrika ziyareti ve Mannheim-Lutwigshafen şehirlerinin belediyesine ait olan RNV Tramvay İşletmesi’nin eğitim, bakım ve işletim sistemlerinin incelenerek elde edilen kazanımlar ile Türkiye’deki eğitim sistemine katkıda bulunulması çalışması yürütülecek.

Almanya’daki eğitim ve ziyaretin kazanımları bir rapor halinde düzenlenerek Milli Eğitim Bakanlığı ile Haberleşme, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı’na teslim edilecek.

Okul Müdürü Sadık Taşlı, “Biz Fatih Endüstri ve Teknik Meslek Lisesi olarak Türkiye’de böyle güzel bir projeye imza attığımız için çok mutluyuz. Alınacak eğitimler ve gezinin çok yararlı olacağını düşünüyoruz” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]