AB Komisyonu, Taraklı'ya ödül verdi

Avrupa Birliği Komisyonu, İşletme ve Sanayi Komiserliği himayesinde düzenlenen turizm yarışmasında, 19 ülke ile birlikte, Türkiye’den Sakarya’nın gözde tarihi beldesi, Taraklı İlçesi, ‘Herkes Tarafından Erişebilinir Turizm Yöresi’ olarak ödüllendirildi.

Avrupa Komisyonu tarafından 2007 yılından bu yana her yıl düzenlenen “Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Yarışması”, 2013 yılı teması “Erişilebilir Turizm (Accessible Tourism)” olarak belirlendi.

Bu çerçevede Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından AB Komisyonu projeleri bağlamında düzenlenen yarışmaya 30 katılım oldu. 30 Proje arasından ilk üçe ve sonra da Türkiye’nin projesi olarak birinci olan Taraklı İlçesi projesi, Türkiye’nin ‘2013 yılı Ulusal Destinasyonu’ olarak Brüksel’e bildirildi. Çeşitli ülkeler arasından 2013 yılında ödüle layık görülen Taraklı Projesi’nin tanıtımı ve ödül töreni içen Brüksel’e giden Taraklı İlçe Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ve Proje yazarı, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Zühal Erol, düzenlenen törenle ödülü almanın sevincini yaşadı. Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ve proje yazarı Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Zühal Erol, ‘Avrupa Birliği Komisyonu Sanayi ve İşletmeler Direktörü Pedro Ortun’un elinden ödülü almanın büyük mutluluğunu yaşadılar.

Ödülü Başkan Özkaraman aldı

Türkiye adına aynı ödülü, Edirne (2008), Kars (2009), Bitlis (2010), Ankara’dan (2011) sonra Sakarya’nın Taraklı İlçesi de (2013) alarak Türkiye’yi Brüksel’de temsil etti. Ödül törenine katılan ve bizzat ödülü alan Başkan Tacettin Özkaraman, “Türkiye adına olduğu kadar, Sakarya ve Taraklı için büyük onur gecesiydi. Bir kere 19 AB ülkesi arasında Türkiye’nin olması sevindiriciydi. Taraklı projesi ile AB’li olduk. İş burada bitmiyor. Taraklı İlçesi, bugüne kadar verilen ödüllerden farklı olarak başka bir ünvanla adlandırıldı. Yani ‘Herkes için erişebilinir, hedef turizm bölgesi’ ilan edildik ve ödüllendirildi. Ödül töreninde Taraklı İlçesi hakkında AB Komisyonu tarafından görevlendirilen bir ekip 2 dakikalık bir klip hazırladı. Bu klibi ilgiyle izledik. Şimdi bu klip AB, dijital sayfalarında yer alacak. Taraklı için yeni bir sayfa açtık. Bir kere proje yazımında hep yanımızda olan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Zühal Erol’a katkı yapanlara teşekkür ederiz” dedi.
İlk gün düzenlenen ödül ve tanıtım toplantısının ardından ikinci gün, 18 AB ülkesi birincileri ile Türkiye adına Taraklı İlçesi’nin tanıtımı bir stand açılarak gerçekleştirilecek.Ödül töreninde ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür uzmanı Yavuz Eren Ataman, gözlemci olarak Silifke Kent konseyi Genel Sekreteri Mehmet Coşkun hazır bulundular ve Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ile proje yazarı SAÜ Öğretim üyesi Zühal Erol’u tebrik ettiler.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]