92 Yaşındaki Kadın Tüfeğiyle Herkesi Korkuttu

Sakarya'da, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında şüpheli hareketleri üzerine gözaltına alınan genç bir kız, basın mensuplarının görüntü alması nedeniyle gözyaşlarına boğuldu. Kimlik bilgilerini vermeme konusunda direnen genç kız, Kabahatler Kanunu'na göre işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 85. yıldönümü Sakarya'da törenlerle kutlandı. Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Vali Hüseyin Atak'ın makamında il protokolünün tebrikleri kabul etmesiyle devam etti. Ardından Atatürk Bulvarı'ndaki törenlere geçildi. Törene; Vali Hüseyin Atak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Erol Aslan Cebeci, Tugay Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



92 yaşındaki Ayşe Ceyhan, kortej geçişinde araca bindirilmemesine tepki gösterdi. Polislerin kendisini ikna etmesi sırasında belindeki tabancayı havaya kaldıran yaşlı kadın herkesi korkuttu. Yaşlı kadın, bir gaziden aldığı tüfeğiyle polis eşliğinde tören alanından ayrıldı.
Tören, asker ve öğrencilerin tören geçişiyle sona erdi.

Olası terör saldırılarına yönelik geniş güvenlik önleminin alındığı tören alanında ve çevresinde şüpheli vatandaşlara kimlik kontrolü yapıldı.

Tören alanı karşısındaki caddede şüpheli hareketlerde bulunan bir genç kıza kimlik soruldu. Kimliğinin olmadığını söyleyen kız gözaltına alındı. Bu sırada gazetecilerin görüntü alması üzerine kız ağlamaya başladı. Lise öğrencisi olduğunu söyleyen genç kız, kimlik bilgilerini vermeme konusunda direnince Kabahatler Kanunu'na göre işlem yapılarak serbest bırakıldı.

Daha sonra Sakarya Sivil Toplum Örgütler Platformu tarafından düzenlenen Halk Yürüyüşü gerçekleştirildi. Atatürk Stadı'ndan Çark Caddesi sonuna kadar yapılan yürüyüşe yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]