9 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

Sakarya'da eşinin eski karısını bıçaklayarak karnındaki çocuğunu düşürmesine neden olduğu iddiasıyla yargılanan kadın, 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Geçen sene Temmuz ayı'nda Ferizli L Tipi Cezaevi önünde meydana gelen olayda, eşinin eski karısı olan Fatma Y'yi (22) çıkan tartışmada bıçakla yaraladığı ve çocuğunu düşürmesine neden olduğu ileri sürülen Esma Berna P. (24), Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Duruşmaya tutuklu sanık Esma Berna P., tutuklu sanığın avukatı Erkan Pahsa, mağdur Fatma Y. ile avukatı Bekir Dönmez katıldı. Tutuklu sanığın avukatı Pahsa, son savunmasında mağdurun ölü bebek doğurmasının olayla bir ilgisinin bulunmadığını ileri sürdü. Mağdurun doğumunun normal olduğunu iddia eden Pahsa, müvekkilinin gerçekleştirdiği eylemin müessir fiil olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Mağdur Fatma Y. ise sanıktan şikayetçi olduğunu ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Esma Berna P'yi müessir fiil suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın suçu gebe olan Fatma Y'ye karşı işlemesi ve olayda mağdurun çocuğunu düşürmesine sebebiyet vermesi nedeniyle cezayı 2 kat artırarak 9 yıla çıkardı.

OLAY

2007 Temmuz'da meydana gelen olayda Esma Berna P. Ferizli L Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eşi C.P'yi ziyarete geldi. Esma Berna P. cezaevi çıkışında eşinin eski karısı olan Fatma Y. ile karşılaşmış. Çıkan tartışmada Esma Berna P. çantasında taşıdığı bıçakla Fatma Y'yi yaralamıştı. 8 aylık hamile olan Fatma Y. olayda kan kaybı nedeniyle çocuğunu düşürmüştü.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]