9 ayda 10 bin 663 kişi, işe yerleştirildi

Sakarya İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, 4’üncü olağan Ekim ayı toplantısı gerçekleştirildi. 2013 yılının ilk 9 aylık döneminde 23 bin 230 kişilik açık işgücü talebinin alındığı ve 10 bin 663 kişinin de işe yerleştirildiği belirtildi.

Sakarya İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, 2013 yılı 4’üncü olağan Ekim ayı toplantısı Valilik toplantı salonunda Kurul Başkanı Sakarya Valisi Mustafa Büyük başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya, Kurul Üyesi Daire Müdürleri, İşçi ve İşveren Sendikaları Temsilcileri, Sakarya Üniversitesi\'nden Öğretim Üyeleri ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu temsilcisi katıldı.

Toplantıda, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü\'nün 2013 yılının ilk 9 aylık faaliyetleri değerlendirilmiştir. İlimizde düzenlenecek işgücü yetiştirme kursları, girişimcilik eğitim programları, istihdamın korunmasına yönelik çalışanların sertifika programları ve Toplum Yararına Programlar görüşüldü.

Yapılan değerlendirmede, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 2012 yılının ilk dokuz ayında düzenlenen 334 programdan, 5 bin 452 katılımcının istifade etmesine karşılık; 2013 yılının ilk 9 ayında düzenlenen 631 programdan, 9 bin 20 katılımcının istifade ettiği belirtildi. Diğer taraftan, 2012 yılının ilk 9 ayında 11 bin 980 kişilik açık işgücü talebinin alınmasına ve 7 bin 816 kişinin işe yerleştirilmesine karşılık; 2013 yılının ilk 9 aylık döneminde 23 bin 230 kişilik açık işgücü talebinin alındığı ve 10 bin 663 kişinin de işe yerleştirildi.

İşverenlere, işsizlere ve istihdama destek için 9.214.000.- TL ödenek kullanılıyor

Vali Mustafa Büyük yaptığı açıklamada, ‘‘Mesleki ve teknik eğitimde açılan kurs programlarının çokluğunun İlimizde mesleki ve teknik eğitime verilen önemi gösterdiğini vurgulamıştır. Ayrıca, işsizin, işverenin ve istihdamın desteklenmesi için Kurul olarak yapılan faaliyetlerin artırılmasına ve istihdamın söz konusu olduğu her alanda İŞKUR projelerini devreye sokarak vasıfsızlığın ve mesleksizliğin ortadan kaldırılmasına çalışıldığını belirtmiştir. Bunun yanında, 2013 yılının ilk 9 ayında 81 İl arasında Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün kullanmış olduğu ödenek, proje sayısı ve performans sistemine göre en çok proje uygulayan İl olduğunu görmekten memnuniyet duyduğunu’’ ifade etti.

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya tarafından yapılan sunumda, nitelikli işgücünün önemine vurgu yapılarak vasıfsız işgücüne meslek edindirilmesi, deneyim ve tecrübe kazandırılması için yoğun bir faaliyet içerisinde olduklarını ve yapılan faaliyetlerle Sakarya işverenlere, işsizlere ve istihdama destek için 9.214.000.- TL ödenek kullanıldığı belirtildi.

Ayrıca Tekin Kaya, sanayi üretiminin gelişmesine paralel olarak, kullanılan bu ödenekle istihdama ve mesleki-teknik eğitime destek olmaya çalıştıklarını ifade etti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]