86. Yıldönümümüz Sakarya'da da Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyet'in kuruluşunun 86. yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Sakarya'da da coşkuyla kutlandı. 

Adapazarı Atatürk Bulvarı'nda gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programına Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım, resmi ve sivil kuruluş temsilcileri ile siyasi parti teşkilatları ve binlerce kişi katıldı.

Tören, Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun tören aracına binerek halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

Törende bir konuşma yapan Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Türk milletinin, cumhuriyetle buluşmasıyla birlikte 86 yıllık serüvenin ardından dünya siyasetinde yeniden söz sahibi olan bir millet haline geldiğini ifade etti.  

Öğrencilerin şiir okumasının ardından Halk Eğitim Merkezi folklor ekibi Karadeniz yöresine ait halk oyunları gösterisi sundu. Tören askerler, askeri araçlar, gaziler, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na ait araçlar ve sivil toplum örgütlerine ait araçların geçit töreniyle sona erdi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]