85'lik Fatma Ninenin Okuma Azmi

Yıllarca temizliğine gidip, hayvancılık yaparak ailesinin geçimine katkıda bulunan Fatma Alfidan, 85 yaşında okuma yazma öğrenmenin heyecanını yaşıyor. Elleri ilk kez kalem tutan Fatma nine, okuma yazmayı söktükten sonra Kur-an dersi almaya başladı.

Karasu ilçesi Yalı Mahallesi'nde eşi ve kızıyla birlikte yaşayan 8 çocuk sahibi Fatma Alfidan, öğrenme azmiyle okumanın yaşı olmadığını gösteriyor. Yoksul bir ailenin kızı olan Alfidan, yıllarca temizliğe gidip hayvancılık yaparak ailesinin geçimine katkıda bulundu. Köyünde okul olmadığı için eğitim alamayan Alfidan, yıllar sonra kalem tutmanın ve okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca başlatılan 'Ana Kız Okuldayız' projesi kapsamında düzenlenen okuma yazma kursuna kızı Zinnet Çakır (52) ile birlikte katılan Alfidan, ilerleyen yaşına rağmen okuma yazma öğrenme konusunda gösterdiği azimle diğer kursiyerlerede örnek oluyor. Öğrenmenin yaşı yok diyen Alfidan, "Kızım 51 yaşında okuma yazma kursuna başladı. O kursa giderken, ben de 'evde canım sıkılıyor' diyerek geleyim dedim. Kursa geldiğimde öğretmenimiz defter ve kalemi önüme koyunca çok heveslendim. Kızımla birlikte kursa gelmeye başladım. Sağolsun hocamız bana okuma yazmayı öğretti. Çok mutluyum. Yıllarca okuma ve yazmaya hasret bir şekilde yaşadım." dedi.

Okuma ve yazmayı öğrendikten sonra Kur-an dersi almaya başladığını ifade eden Alfidan, şunları söyledi: "Kur-an öğrenmeyi de çok istiyordum. Şimdi onu da öğrenmeye başladım. Hastanelerde ve yollarda okuma ihtiyacım olduğunda hep birisinin yardımına gerek duyardım. Hocamızın ilgilenmesiyle okumayı sökmem beni çok sevindirdi. Artık başkasının yardımına gerek kalmadı, sebep olanlardan Allah razı olsun."

Anne ve kızına okuma yazma eğitimi veren Binnur Erdoğan ise Fatma Alfidan'ın çok çalışkan bir öğrenci olduğunu söyledi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]