84 yaşındaki hastaya 'Asker kaçağı' tebligatı

Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde oturan 84 yaşındaki Yusuf Kenan E.’e, tedavi gördüğü özel bir hastanede yoklama/bakaya kaçağı olduğu gerekçesiyle tutanak imzalatıldı.

Karasu İlçesi'nde oturan askerliğini de yedeksubay olarak yaptığı belirtilen Yusuf Kenan E., rahatsızlığı nedeniyle tedavi amaçlı olarak Adapazarı'nda bulu­nan özel bir hastaneye yattı. Tedavisi sürerken, Serdivan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden sabah saat 05.00’te gelen polis ekibi kendisine yoklama bakaya kaçağı olduğunu bildirdi. Polis ekibi, ilk mesai gününden itibaren 15 gün içerisin­de askerlik şubesine başvurması gerektiğini iletti ve bunu bel­geleyecek bir tutanak imzalattı.

Neye uğradığını şaşıran Yusuf Kenan E. durumu kendisini ziyarete gelen dayısının oğlu Kemal A.'a aktardı ve yardım istedi. Tutanağın aslını alarak Karasu'ya gelen Kemal A., Karasu Askerlik Şubesine başvur­du ve yapılan yanlışlığın düzeltilme­si­ni is­te­di. Olayı duyunca çok şaşırdıklarını belirten Kemal A., "Genç veya orta yaşlı olsa kabul ede­biliriz. Halamın oğlu 84 yaşında. Bakaya veya yoklamanın da sona ereceği belirli bir yaş olmalı. Herhalde şube 84'ü 48 diye okudu. Bir de saat 05.00'te gelmişler hastaneye. Gülmek mi ağlamak mı gerek, kestiremiyorum" diye konuştu.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]