“Oku ki Geliş, Anla ki Değiş”

Kocaali İlçesi’nde, öğrencilere küçük yaşlardan itibaren kitap okumayı sevdirmek ve okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla, ödüllü kitap okuma projesi düzenlendi.

İlçe Kaymakamlığının öncülüğünde, ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından tüm öğrencilere yönelik düzenlenen “Oku ki Geliş, Anla ki Değiş” isimli projede, öğrencilere çeşitli ödüller dağıtılacak.

 Düzenlenen proje hakkında bilgi veren Kocaali İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın; “Kaymakamlığımızın himayelerinde okumayı sevdirmek, okuma alışkanlığını kazandırmak, okuduğunu anlamak ve düşüncelerini yazıya dökebilme becerisini geliştirmek üzere ilçemiz genelinde tüm öğrencilerimiz için kitap okuma projesi başlattık. Proje kapsamında oluşturulan komisyonlar tarafından ortaokullar için 41, ilkokullar için de 40 kitap belirlendi. Kitapların ekonomik maliyeti hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla sağlandı. Üç aşamadan oluşan kitap okuma kampanyasında ilk aşamada ortaokullara, ikinci aşamada ilkokullara kitap dağıtımını gerçekleştirdik. Son aşamada ise liselere kitap dağıtımı yapılacak. Şu ana kadar okullarımıza 1504 kitap dağıtımı yapıldı. Eğitim öğretim yılı sonunda dağıtılan bu kitaplarla ilgili öğrenciler arasında yarışma yapılacak. Yarışma sonucuna göre birinci olan öğrenciye tablet bilgisayar, ikinciye bisiklet, üçüncüye MP4 müzik çalar hediye edilecek. Ayrıca her okuldan en fazla kitap okuyan 3’er öğrencimizi İstanbul Kültür Gezisi’ne götüreceğiz. Okunan kitaplar hakkında öğrenciler tarafından yazılacak eleştiri yazılarının yerel basınımızda yayınlanmasını sağlayacağız” dedi.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]