80 Metrelik Dev Akvaryum Şaşkınlık Oluşturdu

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Erenler Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği okullar arası Cumhuriyet kupasını kazanan Yücel Ballık İlköğretim Okulu'na ikinci ödül İstanbul Seyahati oldu.

Öğrencilerin İstanbul seyahatinin ilk durağı Bayrampaşa’da bulunan dev akvaryum oldu. Öğrenciler hayatında görmediği 10 bini aşkın deniz canlısını görme fırsatı yakaladılar.

Tam tamına 80 metrelik dev bir akvaryum alanına sahip ve içinde 10 binin üzerinde deniz canlısının olduğu bir akvaryum!

Dev Akvaryum Büyüledi

Öğrenciler, içersinde köpekbalıklarından havalı vatoslara, dev deniz kaplumbağalarından eli kolu uzun ahtapotların bulunduğu akvaryumu gezmeye doyamadılar.


Deniz canlılarını yakından görme fırsatı bulan öğrencilerin en büyük ilgi odağı su tünelleri oldu. Turkuazoo’daki su tüneli 80 metrelik! 

Turkuazoo’da 270 derece açıyla su altı canlılarını izleme imkânı bulan öğrenciler, köpekbalıklarını görünce ise bir anlık şaşkınlık yaşadı.

3 Boyutlu Çizimler ve Engin Gökyüzü Simülasyonu

Erenler Yücel Ballık İlköğretim Okulu'nun ikinci ziyaret yeri Topkapı Kültür Parkı’nın içerisinde bulunan Panorama 1453 Fetih Müzesi oldu.
Panorama 1453 Fetih Müzesi’ni hayranlıkla gezen Erenler Yücel Ballık İlköğretim Okulu öğrencileri üç boyutlu çizimler ve engin gökyüzü simülasyonunu da ilgiyle izleyerek bol bol hatıra fotoğrafı çektiler.

Öğrenciler daha sonra hayran kaldıkları müze hakkında müze ziyaretçi defterine yazı yazdılar.

Tavsiye Etti

Seyahat sonu Okul Müdürü İsmail Yaman; “Cumhuriyet kupasını kazanma başarısını göstererek bizlere mutluluk yaşatan öğrencilerimizi kutluyorum. Okulumuzun sosyal ve akademik başarısı gün geçtikçe yükselmekte buda bize memnuniyet vermektedir. Bu organizasyonda emeği geçen Erenler Belediye Başkanı Cavit Özütürk’e, İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Oktay Özten’e, işadamı Tolga Ballık’a bizleri maçlarda destekleyen velilerimize, beden eğitimi öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu başarının bundan sonraki organizasyonlara da ışık tutacağı inancıyla çocuklarımızı bu alandaki başarılarını sonuna kadar destekliyor, kendilerinden büyük başarılar bekliyorum” dedi.

Yaman, Dev akvaryumun Avrupa normlarına göre yapıldığını, birey olarak her öğrencinin panoroma 1453 müzesini ziyaret ederek mutlaka görmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]