8 Yavru Dalmaçyalı Annesiz Kaldı

Adapazarı'nda kimliği belirsiz kişi tarafından çalınan 2 yaşındaki 'Çiçek' isimli dalmaçyalı köpeğin 8 yavrusu öksüz kaldı. Annesiz kalan yavruları biberonla süt vererek besleyen Ünal Taşkan, "Anneleri olmazsa yavruların çoğunu kaybedeceğiz." dedi.

Çiçek isimli dalmaçyalı, 14 gün önce sağlıklı 8 yavru dünyaya getirdi. Yavrularını sahipleri dışında kimseye sevdirmeyen Çiçek, dün kimliği belirsiz kişi tarafından çalındı. Annesiz kalan yavrulara ise köpeğin sahibi Ünal Taşkan sahip çıktı. Yavruları her saatte bir biberonla süt vererek besleyen Taşkan, yavruların annesiz yaşama şanslarının çok düşük olduğunu kaydetti.

Anneyi her yerde aradıklarını ancak bulamadıklarını bildiren Taşkan, "Çiçek, dün 11:00 gibi sokağa çıkıyor. Sokaktan bilmediğimiz bir kişi annesini alıp götürüyor. Dün akşamdan beri yavrular öksüz ve yetim. Bütün mahalle ve sokakları aradık. Herkese sorduk. En sonunda bir kişinin yanında görüldüğü söylendi. Başka bilgi alamadık." dedi.

Yavruların havlayarak annelerini aradığını vurgulayan Taşkan, sözlerini şöyle sürdürdü, "Yavruları her bir saatte bir biberonla beslemeye çalışıyorum. Çalan kişi bu yavruların halini görsün. Bu yavrulara yazık, günah. Bu yavruları annesiz bırakmak çok günah. Vicdana gelsin anneyi aldığı yere bıraksın. Aldığı yere bırakırsa anne yavrularını bulacaktır. Yavruların annesiz yaşama şansları çok düşük. Bu yavruların bir bebek gibi anne sütüne ihtiyaçları var. Anne gelmezse bu yavruların bir çoğunu kaybedeceğiz. Bir çoğu ölecek. Büyük ihtimalle yavrular annesi için ağlıyorsa, anne de bulunduğu yerde yavrularını arıyordur."

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]