72 liralık trafik cezasını böyle iptal ettirdi

Sakarya\'da, sürücüye, cep telefonuyla konuştuğu gerekçesiyle kesilen trafik cezası, tutanakta yer gösterilmediği için iptal edildi.

Adapazarı ilçesinde, 26 Aralık 2012 günü bir trafik polisi, Atatürk Bulvarı üzerinde seyir halindeyken cep telefonuyla görüştüğü gerekçesiyle Gökhan A.\'ya 72 liralık trafik cezası kesti. Ceza, 3 Mayıs\'ta sürücüye tebliğ edildi. Cep telefonuyla konuşmadığını ileri süren Gökhan A., cezanın iptali için avukatı aracılığıyla Sakarya 1. Sulh Ceza Mahkemesi\'ne itirazda bulundu.

Sürücünün avukatı Nurullah Sayar, mahkemeye sunduğu dilekçede, trafik cezası tutanağının 7 gün içinde tebliğe çıkartılması gerekirken, tutanak tarihi ile tebellüğ tarihi arasında 4,5 ay gibi bir zamanın geçtiğini savundu. Tutanağın saat 19.56\'da düzenlendiğini kaydeden Sayar, "Bulvar üzeri hafta ortasında yoğun olmadığı gibi havanın karanlık olması nedeniyle müvekkilimin cep telefonuyla konuştuğunun tespiti, araç durdurulmadan yapılamaz. Göz yanılgısı nedeniyle kesilen ve herhangi bir delile dayandırılmayan para cezasının iptalini istiyoruz." dedi.

Trafik müdürlüğü ise yapılan denetimde sürücünün seyir halindeyken cep telefonuyla konuştuğunun tespit edildiğini belirterek, itirazın reddine karar verilmesini talep etti. Mahkeme, kural ihlali yapıldığı iddia edilen yerin ceza tutanağında tereddüte yer vermeyecek şekilde açık ve net ifadeler kullanılarak belirtilmediği gerekçesiyle cezayı iptal etti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]