70 bin asker bu tarihte terhis olacak

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, askerlik süresinin 1 Ocak 2014\'te kısalacağını ifade etti.

TSK\'nın askerlik süresinin kısalması için \'1 Mart\' talebi olduğunu ifade eden Arınç, uygulamanın 2 ay erken başlamasının bir problem üretmediğini ifade etti.

İşte Bülent Arınç\'ın açıklamaları:

"Askerlik süresinin kısaltılmasıyla ilgili konu, Milli Savunma Bakanlığımızın Genelkurmay Başkanlığımızın talepleri, ihtiyaçlar dikkate alındı. Bugün esasen medyada da yer buldu. 12 aya indirilmesiyle ilgili tarihin 1 Mart 2014 tarihinde başlamasının uygun olacağı görüş medyaya intikal etti. Bu bir gerçektir, askerliğe yönelik ihtiyaçlarla ilgili doğrudan sorumlu bulunan Genelkurmay’ın taleplerini alıyoruz. Ama siyasi kararın verilmesi ve sorumluluk üstlenecek olan hükümetin, kararının belirlenmesi kanunsa kanun, bakanlar kurulu kararıyla belirleniyor.

"Kapatılacak bir imkan da ortaya çıktı"

Mevcutlar görüldü, celpte alınması gerekli askerlik miktarına bakıldı. Genelkurmay’da faal askerlik hizmetlerini şu anda yapmayan, kapatılacak bir imkan da ortaya çıktığı görüldü. İmzaladığımız kararname budur. 1111 sayılı askerlik muvazzaf askerlik süresinin 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren, erbaş ve erler için 15 aydan 12 aya indirilmesi kararlaştırılmıştır.

18 aydan 15 aya indirilmişti"

Hem şu anda askerlik yükümlülüğü içinde olan gençlerimize, hem askerlik görevini yapacak yurttaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. 1 Ocak 2014’te 12 ayını dolduranlar terhis edileceklerdir. Kayıtlara da baktığımızda ilk askerliğin süresinin kısaltılmasını 2003 olarak görüyoruz. Bakanlar Kurulu kararıyla uzun süreli askerlik 18 aydan 15 aya indirilmişti. 10 yıl böyle devam etti. Şimdi biz 12 aya indiriyoruz."

70 bin asker

Terhis edilecek asker sayısı ile ilgili soruya  cevap veren, Arınç, kesin olmamakla birlikte 70 bin ve üzeri askerin terhis olacağını ifade etti.

Kaynak: ensonhaber.com
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]