7 Bin nüfuslu ilçede günlük gazete satılmıyor

Sakarya’nın 7 bin nüfuslu Taraklı ilçesinde günlük gazete satılmıyor, İlçe sakinleri başka ilçelerden kendilerine ulaştırılan gazeteleri okuyabiliyor.

İl merkezine 1,5 saat uzaklıktaki Taraklı’da ulaşım zorluğu nedeniyle günlük ulusal gazeteler satışa sunulamıyor. İlçe sakinleri, Türkiye\'de ve dünyada yaşanan gelişmeleri az sayıda gazeteden öğreniyor.

İlçede çay ocağı işleten Yaşar KOÇ, Taraklı’da yaklaşık 7 ay önce bazı gazetelerin satışının yapılmadığını yaklaşık 15 gündür yerel ve ulusal hiçbir gazetenin satışının yapılmadığını söyledi

KOÇ çay ocağına gelen müşterilerin mağdur olmaması amacıyla her gün Adapazarı’n dan gazete getirttiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
"İlçedeki gazete bayisi bayiliği bıraktı. Mecburen her gün otobüs şoförlerine rica ederek gazete getirtiyorum. Burada gazete satan yok, artık televizyondan gündemi takip ediyoruz. Günlük gazete gelse, dergiler gelse daha güzel olur. Bayiliği kimse almıyor. Türkiye\'nin gündemini televizyondan izleyebildiğimiz kadarıyla takip ediyoruz."

Vatandaşlar günlük gazete istiyor

İlçede haklıda ilçeye yalnızca bazı gazetelerin abonelerine geldiğini dikkat çekerek "Elden dağıtım ile değil de bir bayi olursa daha güzel olur. Akşam iş çıkışı televizyondan izleyebiliyoruz, o da vaktimiz oldukça. Çay ocaklarında, kahvehanelerde Türkiye\'de ne olup bittiğini bazen kulaktan öğreniyoruz" dedi.

İlçeye gazete gelmediğini ancak gelse talep olacağını belirten vatandaşlarn "Sadece bulmacasını çözmek için günlük üç gazete alıyordum. İş ilanlarını takip ediyorduk. Televizyonda da bunlar yok. Burada sadece haberleri dinliyoruz. Gazete bayisi olsa iyi olur" ifadelerini kullandılar.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]