60 Çiftin Nikahı Spor Salonunda Kıyıldı

Türk Kadınlar Birliği, Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Adapazarı Belediyesi'nin katkılarıyla 60 çiftin nikahı kıyıldı. Atatürk Spor Salonunda düzenlenen nikah töreni ilginç görüntülere sahne oldu. Salonun ortasına yerleştirilen ve özenle süslenen masalara çiftler oturtuldu. Bazı çiftler nikah törenine çocuklarıyla birlikte katıldı.

Toplu nikah töreninin açılış konuşmasını yapan Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tevhide Yağan, kadınlara çağrıda bulunarak, resmi nikah yapmadan evlenmemelerini istedi. Yağan, resmi nikah olduğu taktirde evliliklerin çok kolay sona ermediğini belirterek, "Nikahsız hiç bir kadın kalmasın istiyoruz. Bugün 60 çiftin nikahını kıyıyoruz." dedi.

15 sene önce eşiyle anlaşmazlık sebebiyle Emine Keyifli'den boşanan İrfan Cegen (55), yeniden eşiyle evlenmenin mutluluğunu toplu nikahla yaşadı. Biri 15 diğeri 13 yaşında 2 tane çocukları olduğunu belirten Cegen, yeniden eski eşiyle evlendiği için mutlu olduğunu söyledi.

Kadınların Mutlaka Resmi Nikahları Olması Lazım

Maddi imkansızlıklar sebebiyle, 1 yıldan beri resmi nikah kıyamadıklarını belirten ve törene 20 günlük Muhammet Turgay adını verdikleri bebekleriyle katılan Yaşar - Sündüz Karslı çifti ise çok mutlu olduklarını anlattı. Yaşar Karslı şöyle konuştu: "Maddi imkansızlıklar sebebiyle resmi nikah yaptıramamıştık. Kadınların mutlaka resmi nikahları olması lazım. Ezilmesinler. Ben eşimi çok seviyorum. Tüm kadınlar çok değerli. Onları elimizin tersiyle itmek doğru değil. Resmi nikah bir güvence. Yeni kanuna göre bir çöpün bile olsa ortak. Çocukların geleceği için resmi nikah lazım."

Nikah törenine Sakarya Valisi Hüseyin Atak'ın eşi Menşure Atak da katıldı. Atak, Murat Tez-Handan Mor çiftinin nikah şahitliğini Tevhide Yağan ile birlikte yaptı

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]