6 Yıl Önce Olan Kazanın Davası Sonuçlandı

6 yıl önce 2 kişinin ölümü, 1 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kazada araç sürücüleri 2 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme sanıklara verilen hapis cezasını erteledi.

Serdivan ilçesi Yazlık Mahallesi Kanal Yolu'nda minibüs ile kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen ve 2 kişinin ölümü, 1 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kazayla ilgili yargılanan araç sürücüleri Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün karar duruşmasına çıktı. Duruşmada tutuksuz yargılanan sürücüler A.D. (30) ve H.G.(32) ile sanık avukatları hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, 'dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu 2 kişinin ölümüne 1 kişinin yaralanmasına neden olmak' suçlamasıyla yargılanan sanıklardan A.D'yi 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Kazada 8'de 3 kusurlu bulunan H.G. ise 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, sanıklara verilen hapis cezalarının ertelenmesine karar verirken kamyon sürücüsü H.G'nin 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasını kararlaştırdı.

30 Ağustos 2003 yılında meydana gelen kazada, A.D'nin kullandığı 54 EL 956 plakalı minibüs, karşı yönden gelen H.G. yönetimindeki 54 TU 595 plakalı kamyonla çarpışmıştı. Kazada minibüste bulunan Salih Yenihayat (21) ile Mehmet Emre Yenihayat (18) ölmüş, minibüs sürücüsü A.D. de yaralanmıştı.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]