6 Milletvekili aday adayından Serdivan'a ziyaret

Ak Parti Serdivan İlçe Teşkilatı’na 6 millet vekili aday adayı ziyarette bulundu. Yönetim Kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ve mahalle temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantı salonuna, vekil aday adayları  Turhan Kahveci, Ziya Cevherli, Ernur Toç, Ali Karakaş, Çiğdem Erdoğan Atabek ve Enver Toçoğlu sırasıyla geldiler.

Başkan Osman Çelik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, her bir vekil adayının birbirinden değerli  olduğunu ve bu sürecin tüm aday adaylarına hayırlı olmasını diledi.

Sırasıyla vekil aday adayların tek tek salona girerek  öz geçmişlerini ve vekil olmaları durumunda yapacakları icraatları anlattılar.  

Turhan Kahveci,  vekil olması durumunda Orman Bölge Müdürlüğün’de edindiği tecrübeleri, 2B arazilerinde olduğu gibi Orman Bakanlığı ile binlerce  vatandaş arasındaki  davalık arazilerin çözümüne yönelik önemli katkılar sağlayacağını söyledi. 

Ziya Cevherli, uzun yıllar eğitim camiası içinde olduğunu, 28 Şubat döneminde ve sonrasında özellikle başörtüsü konusunda yaşadığı baskıları ve bu konuda göstermiş olduğu mücedelelerden,   kamu çalışanı olması nedeniyle seçim dışında siyasete mesafeli olma zorunluluğundan bahsetti. Vekil olması durumunda Genel merkezin belirleyeceği politikalar çerçevesinde çalışmalarda bulunacağını söyledi.

Ernur Toç, kadının siyasetteki öneminden ve kadına siyasette daha çok yer verilmesinden yana olduğunu, vekil olması durumunda yerel yönetimlerde edindiği tecrübeleri  Sakarya’nın, özellikle Sakarya’lı bayanların ve  gençliğin sorunlarının çözümüne yönelik  kullanacağını belirtti.

Ali Karakaş, vekil olması durumunda halkın duygularına kulak verip, halkın taleplerini hayata geçirmek için elinden geleni yapacağını söyledi.

Çiğdem Atabek, siyasetin her kademesinde görev aldığını, vekillik için  kadın-erkek gibi bir sınırlama sözkonusu olmadığını, cinsiyet farkı gözetmeksizin herkesin vekil  olabileceğini, yerel yönetimlerde elde edilen başarının genel seçime de yansıyacağını belirtti.

Enver Toçoğlu, uzun yıllarını sendikacı olarak geçirdiğini, halkla daima iç içe olduğunu, yönetici olduğu dönemlerde de kapısının tüm  Sakarya’lılara açık olduğunu, onların dertlerine çözüm olmak için elinden geleni yaptığını, bunu en iyi Sakarya halkının bildiğini söyledi. Daha önce başka siyasi partilerde yer almasına karşılık, gönlünün her zaman Ak Parti’den yana olduğunu, yapılan icraatları hiç kimsenin görmezlikten gelemeyeceğini söyleyen Toçoğlu, daha önce niçin Ak Parti’ye katılamadığını da anlattı. 

Kendisinin, Ak Parti’ye kuruluş aşaması olan 2001 yılında katılmak için müracat ettiği ancak, o dönemde içinde bulunduğu sendikada  Sakarya ve Sivas delegeleri arasında yönetim için  rekabet sözkonusu olduğunu ve  Abdullatif Şener’in kendisine Sakarya’lı olması münasebeti ile soğuk tavırlar aldığını,  bu yüzden de partiye katılamadığını, partiye müracatı ile ilgili  en canlı şahidinin eski Cumhur başkanı Abdullah Gül olduğunu belirtti. 

Ayrıca Toçoğlu, kısa bir zaman önce kendisine yöneltilen suçlamaların altında paralel örgüt olduğunu, asıl hedefin Üniversite Yönetimi olduğu bu kumpas girişiminde, kendisinin asılsız, uydurma delillerle suçlandığını ve bugün bunların ortaya çıktığını ve bu davadan aklandığını söyledi. 

Sakarya halkının kendisini çok iyi tanıdığını ve güvendiğini belirten Toçoğlu, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Sakarya’ya hizmetlerinin  devam edeceğini, vekil adayı olması durumunda da Ak Partiye ciddi bir oy potansiyeli kazandıracağını söyledi. 
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]