6. Fermalı Av Köpekleri Yarışması yapıldı

Adapazarı Belediyesince 6. Fermalı Av Köpekleri Yarışması düzenlendi.

Bileciler köyü merasında düzenlenen yarışmaya Ankara, İzmir, Zonguldak, Kocaeli, Antalya, Sinop, Tokat ve Muğla\'nın aralarında bulunduğu 38 ilden av meraklıları katıldı.

Yetişkinler ve gençler kategorisinde düzenlenen yarışmada av köpeklerine, ırk özellikleri, komutlara uyum ve "ferma" (av köpeğinin gizlendiği yerden avını gözetlemesi) özelliklerine göre puan verildi.

Avcılık ve Yaban Hayatı Koruma Konfederasyonu Başkanı Kamil Üçbaş, yaptığı açıklamada, organizasyonun avcılığın gelişmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Köpeklerin sahipleriyle uyum, koku alma ve ferma özelliklerine göre not aldığını belirten Üçbaş, "Türkiye\'nin en iyi köpekleri burada. Burada en önemlisi köpek, ırk özelliklerini taşıyor mu, taşımıyor mu, ona bakılıyor. Bu işin en önemli kısımlarından birisi de eğitimdir. Köpeğe iyi eğitim verildiği zaman mükemmel hale getirebilirsin. İyi eğitilmiş bir köpek iyi av yapar" şeklinde konuştu.

Üçbaş, yarışmalar sayesinde yurt dışından köpek alımının öne geçildiğini ifade ederek, "Bunun gibi organizasyonlara gelen köpek sever avcılar, birbiriyle tanışıyor, hayvanlarını kendi cinsleriyle çiftleştirip, üretimi arttırıyor. Artık avcılarımız yurt dışına gidip 3-5 bin dolar para vermeyecek, kendi köpeklerimizi üretecek kapasitedeyiz" ifadesini kullandı.

38 ilden katılım

Yarışmanın koordinatörlerinden Yavuz Korkmaz da sağanağa rağmen yarışmaya 38 ilden katılım olduğunu anlattı.

Köpeklerin meraya gizlenen kuşları bulmak için mücadele ettiğine dikkati çeken Korkmaz, "Amaç, bıldırcınları en kısa sürede bulacak köpeği seçmek. Bugün İngiliz ırklarından 7 köpek saklı kuşları buldu. Yağmurlu havada her köpeğin ferma yapması kolay değil, yapan olursa finale çıkacak" diye konuştu.           

Yarışmaya katılan Serdar Abik de uzun yıllardan beri av köpekleriyle ilgilendiğini, 23 av köpeğine sahip olduğunu kaydederek, organizasyonun yerli köpek cinslerinin gelişimi açısından önem taşıdığını söyledi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]