6 Çocuğu Yetim Bırakan Zanlı İçin 22 Yıl Hapis İstendi

Sakarya'da alkollü ve ehliyetsiz olarak direksiyon başına geçerek çarptığı evde baba ile kızının ölümüne, 6 çocuğunda yetim kalmasına neden olan kadın sürücüye 22,5 yıl hapis cezası istendi.

Şeker Mahallesi Çevreyolu üzerinde 12 Ağustos'ta kullandığı lüks otomobille, çarptığı evde İbrahim Aydın (38) ile 9 yaşındaki kızı Sinem'in ölümüne 3 yaşındaki bir çocuğunda ağır yaralanmasına neden olan Harika H (21) hakkında, 22,5 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Olaydan sonra tutuklanarak Ferizli L Tipi Cezaevi'ne gönderilen Harika H. hakkında Sakarya Cumhuriyet Savcısı Mehmet Akif Erkan, tarafından hazırlanan iddianamede, sanığın inkâr ettiği suçunu savcılık soruşturmasında kabul ettiği belirtildi.

Harika H.'nin bir otelde birlikte alkol aldığı arkadaşlarını evlerine bırakmak için alkollü ve ehliyetsiz olarak otomobilin direksiyonuna geçtiği ve yolda araç kullanırken de alkol almayı sürdürdüğü ifade edilen iddianamede, sanığın kaza sonrası yaralılara yardım etmek yerine, olay yerinden durdurduğu bir araçla kaçtığı ve daha sonra polis tarafından yakalandığı anlatıldı.

DİREKSİYONDAN ELLERİMİ ÇEKTİM

Savcılık tarafından oluşturulan bilirkişi heyeti, kazanın meydana gelmesinde, sanığın doğrultu değiştirme manevrasını yanlış yaptığı, olay yerindeki izlere göre kaza anında meskûn mahalde 150 kilometre hız yaparak, alkollü ve ehliyetsiz olarak araç kullanması nedeniyle kazada tamamen kusurlu olduğunu kaydetti.

İddianamede sanığın, araç kullanırken otomobildeki arkadaşlarına, "Bakın ben ellerimi bırakarak nasıl araba kullanıyorum" diyerek direksiyondan ellerini çektiği ve ardından kazanın meydana geldiği belirtildi.

İddianameyi hazırlayan savcı, alkollü ve ehliyetsiz olarak direksiyon başına geçen, aşırı hız yapan ve direksiyondan ellerini çekerek kazaya sebep olan Harika H. hakkında 'Bilinçli taksirle iki kişinin ölümüne sebebiyet vermek' suçundan 2 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

İddianamenin Sakarya 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmesinin ardından sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

BİLGi

Şeker Mahallesi çevre yolu üzerinde meydana gelen kazada, Harika H.'nın kullandığı otomobille bir eve çarpması sonucu yıkılan duvarın altında kalan İbrahim Aydın ile kızı Sinem ölmüş, 3 yaşındaki oğlu Harun ise ağır yaralanmıştı.

Kazadan sonra 6 çocuğu ile birlikte ortada kalan anne Neriman Aydın'a Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, yardım dernekleri ve hayırsever vatandaşlar sahip çıkmıştı.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]