57 Kiloluk Orkinos İlgi Odağı Oldu

Sakarya'nın Karasu ilçesinde palamut avına çıkan balıkçılar, Karadeniz'de 57 kilogramlık orkinos balığı yakaladı. Adapazarı'nda balık pazarında sergilenen orkinos pazara gelenlerin ilgi odağı oldu.

Karadeniz'de balıkçı teknesiyle Karasu açıklarında 4 arkadaşıyla birlikte palamut avına çıkan Uğur Deniz, ağlarına takılan 57 kiloluk orkinos balığını yakalamayı başardıklarını söyledi. Orkinosu tekneye çekebilmek için 45 dakika mücadele verdiklerini kaydeden Deniz, "Palamut balığı avlamak için gece Karadeniz'e açıldık. 15 mil açıkta ağımıza bir orkinos balığı takıldı. Balık büyük olduğu için tekneye çekmekte zorlandık. Balığı tekneye çekmeye çalışırken bir arkadaşımız suya düştü. Daha sonra balığın kuyruğuna çelik halatı bağladık. Etkisiz hale getirdiğimiz balığı başına kanca takarak çektik. Uzun bir uğraş sonucu orkinosu yakalamayı başardık. Bizim için iyi bir av oldu'' dedi.

Deniz, 57 kiloluk orkinosu balık lokantasına kilosu 15 YTL'den sattıklarını bildirdi. Bu arada Adapazarı Katlı Pazar Yeri'ndeki balık pazarında sergilenen orkinos pazara gelenlerin ilgi odağı oldu.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]