5 yıl sonra gelen hapis cezası hayatını altüst etti

5 Yıl Sonra Gelen Hapis cezası Hayatını Alt Üst Etti. Oğlu Hapise Giren Anne Hüngür Hüngür Ağladı.

Karasu İlçesi Yassıgeçit mahallesinde 5 yıl önce 15 yaşındaki Elif Kalyoncuoğlu (Kıdık)’ı kaçıran Rıdvan Kalyoncuoğlu (23) ailenin rızasıyla 17 yaşında nikâh kıydı. Bir çocuk sahibi olan Kalyoncuoğlu çiftinin hayatı yıllar sonra gelen hapis cezasıyla alt üst oldu. . Oğlunu ceza evine gönderen anne hüngür hüngür ağlayarak Sayın Cumhurbaşkanımızda küçük yaşta evlendi niye ona ceza vermediler de bizim gibi garibanlara ceza veriyorlar diyerek sitem etti.

Sakarya Karasu İlçesi Yassıgeçit mahallesinde 5 yıl önce 15 yaşındaki Elif Kalyoncuoğlu (Kıdık)’ı kaçıran Rıdvan Kalyoncuoğlu (23) ailenin rızasıyla 17 yaşında nikâh kıydı. Bir çocuk sahibi olan Kalyoncuoğlu çiftinin hayatı yıllar sonra gelen hapis cezasıyla alt üst oldu. Kalyoncudğlu hakkında kız kaçırmak sucundan Sakarya 2.ci ağır ceza mahkemesinde devam eden kamu davasında Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği toplam 8 yıl 4 ay hapis cezasını onadı. Kalyoncuoğlu 5 yıl sonra ceza evine gönderildi. Oğlunu ceza evine gönderen anne hüngür hüngür ağlayarak Sayın Cumhurbaşkanımızda küçük yaşta evlendi niye ona ceza vermediler de bizim gibi garibanlara ceza veriyorlar diyerek sitem etti. Çift anlaşarak kaçtıklarını ifade edince genç kızın ailesi şikâyetçi olmadı. Elif 17 yaşına doldurması ve ailelerin özel izniyle resmi nikâhları kıyıldı. Bu sürede Esat (5) adını verdikleri bir çocukları oldu. Rıdvan Kalyoncuoğlu hakkında açılan kamu davası ise devam etti. Görülen davada küçük yaşta çocuğun istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından Kalyoncuoğlu’na toplam 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Cezanın Yargıtay tarafından onanması üzerine Kalyoncuoğlu Sakarya Cezaevi’ne girdi.

“Baba Başbakandan Yardım İstedi”


Oğlum beş yıl evvel okula gidiyordu, komşumuzun kızı olan Elif ile gönül ilişkisi varmış. Gelinim olan Elif”in kaçacağını anladığım için babasına söyledim bir söz yapalım diye. Ve daha sonra kız oğluma kaçtı. Bir zaman sonra torunum oldu ve 17 yaşına geldiğinde de kızın babasının izniyle resmi nikâhları yaptık. Bize kamu davası açıldı ve mahkememiz bir yıl sürdü. Ve 8yıl 4 ay ceza verdiler. Bizde temyize gönderdik ama cezası Yargıtaycı onandı. 10 gün evvel Sakarya’dan iki kişilik bir ekip gelerek oğlumu alıp Sakarya Ferizli cezaevine koydular. Ben bir baba olarak Sayın Başbakanımızdan, Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve bakanımız Ayşenur İslam’dan yardım istiyorum. Böyle vakalar başka yerlerde de olmuştur. Benim gelinimiz ve torunumun psikolojisi bozulmasın ve biz bir an evvel bu davanın tekrar görüşülmesini istiyoruz dedi.

“Kocamı İstiyorum”

Eşinin cezaevine girmesiyle bir çocukla ortada kalan Elif Kalyoncuoğlu, mağduriyetini anlatırken gözyaşını tutamadı. Eşimi alıp götürdüler ve ben kaldım çocuğumla birlikte. Çok mağdur durumdayız büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Benim gibi bir sürü aile var ve bir an evvel bir şeyler yapılmasını istiyorum. Davanın Yargıtay da temyiz aşamasında resmi nikah cüzdanını ve çocuğumun doğum kağıtlarını bildirdik, buna rağmen hapis cezasının onanması büyük şaşkınlık ve üzüntü yaşıyoruz dedi.

“Anne Göz Yaşlarına Boğulup Cumhurbaşkanımızda 15 Yaşında Kızla Evlendi Dedi”

Anne Hacere Kalyoncuoğlu ise ne yapacaklarını şaşırdığını belirterek, 14 gündür evde hiç huzurumuz kalmadı ne içip ne yediğimiz belli değil. Bizler hepimiz perişan haldeyiz. Sayın cumhurbaşkanımızda 15 yaşındaki kızla evlendi, madem bize ceza veriyorlar ona niye ceza vermediler. Biz gelinimize sonuna kadar sahip çıktık. Torunum babasını sorduğunda bizler hiçbir şey diyemiyoruz diyerek ağlayarak hıçkırıklara boğuldu. Torunumuza baban askere gitti diyerek avutuyoruz. Benim oğlumu kapkaççı gibi evden alıp götürdüler. Ben oğlumun evine gittim ev bomboş her yer karanlık olmuş oğlum yok evinde diyerek göz yaşlarına hakim olamadı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]