5. Uluslararası Gizem Frit Yarışması sonuçlandı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü ile Gizem Frit firması tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Gizem Frit Seramik Yarışması sonuçlandı.

SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Gizem Frit Amfisinde düzenlenen ödül törenine Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Besim F. Dellaloğlu, Doç. Buket Acartürk, Gizem Frit A.Ş. Genel Müdürü Tolga Ballık, Gizem Frit A.Ş. Teknik Genel Müdür Yardımcısı Salih Şahin katıldı. Törenini açılışında konuşan Doç. Buket Acartürk, “2010 yılında başladığımız bu serüvenin beşinci yılını da tamamlamış bulunuyoruz. Yarışmaya yıllar geçtikçe ilginin arttığını ve bu artışla başvuran eserlerin niteliklerinin de arttığını söyleyebilirim. Bu bizim için çok sevindirici. Yarışmaya desteklerini esirgemeyen Gizem Frit firmasına, Dekanımız Prof. Dr. Besim Dellaloğlu’na, eski Dekanımız Prof. Nilgün Bilge’ye ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

5. Uluslararası Gizem Frit Seramik Yarışmasının kazananları şöyle: Artistik Seramik Birincilik Ödülü; Haniye Mobati (9 Eylül Üniversitesi), Artistik Seramik Mansiyon Ödülleri; Burak Tatar (9 Eylül Üniversitesi), Ferit Cihat Sertkaya (Selçuk Üniversitesi), Hülya Sözer (Sakarya Üniversitesi), Pınar Balkan Önal (Hacettepe Üniversitesi), Samet Alış (Marmara Üniversitesi), Fatih Şimşek (9 Eylül Üniversitesi).

Endüstriyel Seramik Mansiyon Ödülleri ise; Tunahan Pekdemir (Sakarya Üniversitesi), Nagihan Çavdaroğlu (Sakarya Üniversitesi), Furkan Yüce (Selçuk Üniversitesi) şeklinde sıralandı.
Tören sonrası yarışmaya katılan eserler Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi 26 Kasım-19 Aralık 2014 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]