5 Kişinin Ölümüne Sebep Olan Şoföre 10 Yıl Hapis Cezası

Sakarya'da şehirlerarası karayolunda trafik levha ve işaretlerince dönüş yapılması yasaklanan yerden dönüş yaparak 5 kişinin ölümü, 9 kişininde yaralanması ile sonuçlanan kazaya neden olan tır şoförü, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karara çıkan olay, 27 Kasım 2007 tarihinde meydana gelmişti.

Hendek ilçesindeki bir inşaat şantiyesine işçileri götüren Mustafa Uğur Büyükaslan'ın (26) kullandığı 54 FR 422 plakalı minibüs, kavşakta manevra yapan Mikail Eker yönetimindeki tırın dorsesine çarpmıştı.

Kazada minibüs sürücüsü Büyükaslan ile aynı araçta bulunan işçiler İsmail Hakkı Cirit (27), İsmail Pınarcı (41), Nadir Dur (48) ve Rahmi Meral (25) öldü, 9 kişi yaralanmıştı..

Kazanın ardından tutuklanan tır sürücüsü Mikail Eker, bugün karar duruşmasına çıktı. 'Birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak' suçundan yargılanan Eker, kazada bir kusurunun olmadığını iddia etti.

Kazada minibüsün kendi aracına çarptığını belirten Eker, "Olayda bir kusurum yok. 14 aydır tutukluyum. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, sanığı doğrultu değiştirme manevralarını yanlış yaptığı, U' dönüşü yapılamayacağını belirten işaret ve levhalara dikkat etmeyerek arkadan gelen aracın hızını hesaba katmadan dönüş yaparak asli kusur işlediği gerekçesiyle 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Karar, Yargıtay tarafından onaylanırsa kesinleşecek.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]