5 bin kitap 'eskidi' diye çöpe atıldı

Akyazı İlçesi\'nde belediyeye ait Akyazı Bilgi ve Kültür Evi\'nde yapılan düzenleme sonrasında işe yaramadığı ve eskidiği gerekçesiyle yaklaşık 5 bin yardımcı ders ve kaynak kitabı sıkıştırmalı çöp kamyonuna konularak çöpe atıldı.

Belediye görevlileri kitapların geri dönüşüme gönderildiğini ileri sürerken, geri dönüşüme neden sıkıştırmalı çöp kamyonuyla gönderildiği sorusuna yanıt vermedi.  

Kitaplar çöp kamyonunda görüntülenince olay ortaya çıktı. 30 Mart seçimleri sonrası  göreve gelen yeni belediye başkanı AK Partili Hasan Akcan, belediyeye ait Bilgi ve Kültür Evi\'ne yeni personel atadı. Bu personel de iddiaya göre çeşitli ansiklopedi, yardımcı ders ve kaynak kitaplarının aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kitabı \'Çok yıprandıkları ve işe yaramadıkları\' gerekçesiyle belediyeye ait çöp kamyonuna yükleterek çöpe attırdı.

Akyazı Belediyesi Bilgi ve Kültür Evi yetkilileri kitapların çok yıpranmış olduğunu bu nedenle geri dönüşüme gönderdiklerini söyledi. Ancak, geri dönüşüme gönderilen kitapların neden sıkıştırmalı çöp kamyonuna konulduğu sorusuna cevap verilmedi. Vatandaşlar ise, kitapların çöpe atılmak yerine köy okullarına gönderilebileceğini belirterek uygulamaya tepki gösterdi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]