47 bin 904 öğrenci yaz Kuran Kursları'na katıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan ‘Camilere koşalım, Kur’an’la buluşalım’ temasıyla başlayan Yaz Kur’an Kursları, 22 Ağustos Cuma günü sona erdi. Sakarya’da toplam 47 bin 904 öğrenci kurslardan faydalanarak eğitim gördü.

23 Haziran’da başlayan Kur’an Kursları 22 Ağustos Cuma günü sona erdi. Bu süre içerisinde camilerde öğrenciler, Kur’an-ıKerimi okumayı öğrenerek, sosyal faaliyetlere de katılım gösterdi. Sakarya’da açılan bin 449 kursta, 24 bin 72 erkek ve 23 bin 832 de bayan olmak üzere toplam 47 bin 904 öğrenci yaz Kur’an Kurslarından faydalanarak eğitim görürken, kurslarda 2 bin 62 personel görev yaptı.

Konuyla ilgili bilgi veren Sakarya İl Müftü Yardımcısı Yusuf Akkuş, Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Kanununun 7/b-1 maddesi kapsamında okulların tatil olduğu zamanlarda kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanuni temsilcilerinin talebine bağlı olarak Kuran’ı kerimi ve mealini öğrenebilmeleri ve dini bilgilerini geliştirebilmeleri, dini içerikli sosyal ve kültürel etkinliklerden yaralanmaları amacıyla camilerde Kuran kursu binalarında ve Müftülüklerce uygun görülen yerlerde müftülüğün teklifi ve mülki amirin onayı ile yaz kuran kursları açılır. Biz de bu kapsamda kurslar açıyoruz. Bu sene yaz kurslarında, 23 Haziran-22 Ağustos tarihleri arasında 24 bin 72 erkek ve 23 bin 832 de bayan olmak üzere toplamda 47 bin 904 tane öğrenci eğitim gördü. Açılan kurs sayısı bin 449, görev alan personel sayısı 2 bin 62. Bizde üç eğitim dönemi var. 1. Dönem 23 Haziran - 1 Temmuz, 2. Dönem 14 Temmuz - 1 Ağustos, 3. Dönem ise 4 Ağustos - 22 Ağustos tarihlerinde olmak üzere kurslarımızda 3 dönem halinde eğitim veriyoruz. 1. dönemde 47 bin 904 öğrenci öğretim gördü. 2. Dönemde biraz daha düşüş göstererek 47 bin 763’e düşmüş sayı. 3. Dönem de ise öğretim gören öğrenci sayısı iyice düşerek 33 bin 221’e düşmüş sayı” diye konuştu.

Sakarya genelinde eğitim gören ilk ve orta öğretim öğrencilerinin neredeyse yarısına yakınının kurslara katıldığını ifade eden Akkuş, “Sakarya’da ilköğretim çağında olup eğitim gören öğrenciler herhalde 100 bin civarında vardır. Bu öğrencilerden, yarısına yakını yaz kurslarımıza katılım gösterdi. Kurslarımızda daha çok yaygın eğitim adı altında eğitimlerimizi devam ettiriyoruz. Onun için okul standartlarındaki örgün eğitim bizde yoktur. Öğrenci yazın dilediği zaman gelip kursumuzda eğitim görebilir, işi çıktığı zaman ise kursumuza gelmemektedir. Bunun için de herhangi bir zorlama yoktur.

Din görevlilerimiz büyük bir gayretle çalıştırlar, hepsine teşekkürlerimi ifade ediyorum. Hocalarımız çeşitli etkinlikler yaparak ve öğrencilerimize hediyeler vererek kurslara katılımı arttırmak için ellerinden gelenleri yaptılar. Gayret ettiler öğrencilerimizin eğitimleri için bundan dolayı bütün hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Ailelerin bu konuda duyarlı olduğunu fakat daha da duyarlı olmalarını beklediklerini ifade eden Akkuş, “Aileler duyarlı, gayretli bu konuda. Gayretli olmasa zaten katılım bu hale gelmez. Biz daha fazla katılımın olmasını istiyoruz tabi. Kışın nasıl öğrenciler okula gönderirken özen gösteriyorlarsa, biz de istiyoruz ki yazın da bunu kurslarımıza göndererek yapsınlar. Çocuklarımızı da kurslarımızda çok sıkmıyoruz, yormuyoruz. Eğlendirerek, öğretmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Düzenlenen yaz kurslarında Kur’an eğitiminin yanı sıra öğrencilere dini bilgiler, ahlak bilgilerinin de verilmeye çalışıldığını sözlerine ekleyen Akkuş; “Kurslarımızda sadece Kur’an-ı Kerim öğretmiyoruz. Dini bilgiler, ahlak bilgileri ve çocuklarımızın birbirleriyle kaynaşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Vatan sevgisi bayrak sevgisi büyüklere karşı saygı, çevreye karşı duyarlılık vermeye gayret ediyoruz. Kötü alışkanlıklar edinmeden önce onları uyarıyor ve dikkatli olmalarını temine çalışıyoruz.”
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]