45 yıldır ahşapa can veriyor

45 yıldır ağaç oymacılığı yapan Ulucamii Mahallesi\'nden İsmail İbri, ağaç oymacılığının bir meziyet ve sabır işi olduğunu dile getirdi.

16 yaşından beri bu işin içinde olduğunu dile getiren İbri yaptığı el sanatlarının herkesi kendine hayran bıraktığını söyledi. Ağaçtan şekerlik, havan, çerez takımlarından tarak yapımına kadar tüm ince işi yaptığını dile getiren İbri Taraklı’nın adını tarak yapımıyla da tüm Türkiye’ye ve dünyaya duyurma gayretinde olduklarını belirtti.

Babasınında ağaç oyma ustası olduğunu belirten İsmail İbri bu işin en önemli kısmını ağacın damarına canlılık vermek olarak açıkladı. İbri; “Oyma işini herkes yapamaz ve bu mesleğin sırları herkese öğretilmez. Öncelikle bu işi öğrenecek kişinin bir meziyeti ve yatkınlığı olmalı. Her ağacın dili farklıdır. Bekletme süresi, suyunu atma süreci doğru yapılmazsa ağacı yeniden hayata döndürmeniz olanaksız olacaktır. Oymanın ilerde antika özellinin olması için güzel işlenmesi ve hata olmaması gerekir” diyerek Taraklı’da kendisinden başka ağaç oyma ustasının kalmadığından söz etti.

11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]