424 haftadır süren mücadele

Sakarya’daki 424 haftayı geride bırakan adalet ve özgürlükler eyleminde ABD’nin Ortadoğu için yeni planlar uygulamaya çalıştığına dikkat çekilerek batılı zihniyetin İslam dünyasının dertlerine çözüm olamayacağı belirtildi.

Sakarya’daki adalet ve özgürlükler eylemlerinde 424’üncü hafta geride kaldı. Platform adına Diriliş Saati Dergisi’nden Muhammed Emin Duman’ın okuduğu basın açıklamasında ABD’nin Ortadoğu’da yeni planları devreye sokmaya çalıştığına dikkat çekildi.

"Ilımlı İslam tercihi"

Konuyla ilgili olarak Duman, “Mısır’daki darbe ile başlayan, Tunus’ta sosyal ve siyasi kargaşa şeklinde devam eden yeni süreç Amerika’nın ılımlı İslam tercihini değiştirmeye başladığının işaretlerini veriyor. Amerika’nın bu yeni tercihinin Türkiye’ye yansıması da gezi olaylarına destek, Suriye konusunda Türkiye’nin yalnız bırakılması, Hakan Fidan ile ilgili son yazılıp çizilenler şeklinde tezahür ediyor. Amerika’nın yeni gelişen tercihi nedir sorusu epeyce irdelenmeye muhtaç… Ancak en yalın şekliyle şunu ifade edebiliriz; serbest seçimlerin söz konusu olduğu İslam ülkelerinde daha seküler yönetimlerin iş başına gelmesini destekleyen, monarşik yönetimlerin söz konusu olduğu ülkelerde de Amerika ve batı ile barışık olmak kaydıyla bu yönetimlerin devam etmesini destekleyen bir tercih öne çıkmaya başlamıştır. Diğer bir deyişle; İslami motiflerle süslenmiş liberalizm olarak tanımlayabileceğimiz ılımlı İslam ideolojisi, Amerika tarafından yeterince kullanıldıktan sonra çöpe atılma tehlikesi ile karşı karşıyadır.” dedi.

Batılı zihniyet

Duman, batılı zihniyetin İslam dünyasındaki sorunlara çözüm getirmeyeceğini ifade ederek, “Bu son süreç bir kez daha ders almayı gerektiren sonuçlar üretmiştir. Batı medeniyeti karşısında yenilgiyi kabul eden ve uzlaşmayı kaçınılmaz gören ılımlı İslam ideologları ve pratisyenleri öngördükleri ve uygulamaya çalıştıkları paradigmanın çökmeye başladığını görmelidirler. “Bir elime ayı, diğer elime güneşi verseniz yine de davamdan taviz vermem” diyen bir peygamberin ümmeti olarak, daha ne kadar Amerika’ya ve batılı yandaşlarına taviz vererek yaşayacağız? Amerika ve batılı yandaşları ile daha ne kadar efendi- köle ilişkisini sürdüreceğiz? Gelinen noktada, Amerika ve batılı yandaşlarının halkların derdine hiçbir şekilde deva olamayacağını, aksine girdikleri yere benliklerini yansıtan fitne ve fesadı da götürerek halkların başına bela olacaklarını gözlemlemeliyiz. Bir ülkede gerçek bir devrimin halkların kendi iradesiyle gerçekleştirilebileceğini görerek, emperyalist güçlerden medet uman bir anlayışı kesinlikle reddetmeliyiz” şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından grup 425’inci hafta açıklamasında buluşmak üzere olaysız bir şekilde dağıldı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]