40.000 Kişiye İş İmkanı Doğacak

Chrey Türkiye Satış Müdürü Gökhan Altmışdört, Chery'nin Türkiye'ye yatırım kararının kesinleştiğini belirterek, fabrikanın Karasu İlçesi'ne kurulmasının yüzde 99,9 oranında netlik kazandığını söyledi.

Chery Avrupa Genel Müdürü Michael Zhou, Chery Yedek Parçalar Genel Müdürü Kevi Wang ve Chery Türkiye Satış Müdürü Gökhan Altmışdört, Karasu Belediye Başkanı Ahmet Genç'i ziyaret etti.

Altmışdört, ziyarette yaptığı açıklamada, Chery'nin Türkiye'ye yatırım kararının kesinleştiğini kaydetti. Altmışdört fabrikanın Karasu'ya kurulmasının yüzde 99,9 oranında netleştiğini vurguladı.

40 Bin Kişiye İstihdam

Yatırımla ilgili ayrıntılı bilginin stratejik önem sebebiyle şimdilik verilmek istenmediğini ifade eden Altmışdört, Karasu ilçesine kurulması planlanan fabrikada yılda 100 bin araç üretilmesinin hedeflendiğini belirtti. Altmışdört "Bu da Chery'nin toplam üretiminin yüzde 10'una denk bir sayı. İstihdam açısından da doğrudan 10 bin kişinin çalışması söz konusu. Yan sanayiyi de hesaba kattığınızda, 40 bin kişinin istihdamı söz konusu olacak'' dedi.

Karasu Belediye Başkanı Ahmet Genç ise Çin heyetine belediye olarak her türlü desteği vereceklerini belirterek "Bu yatırımı kaçırmak istemiyoruz" dedi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]