40.000 ADSL Kullanıcısı, 7,5 Saat İnternetsiz Kaldı

Sakarya'da yazılım güncellemesi sırasında sunucuda meydana gelen teknik sorun nedeniyle 40 bin civarında ADSL abonesi 7,5 saat süreyle internetsiz kaldı.

Sakarya İl Telekom Müdürü Ahmet Hamdi Zengin, bu sabah 04:00 ile 05:00 saatleri arasında internetin en az kullanıldığı zaman diliminde sunucuda güncelleme çalışması yapıldığını belirtti. Güncelleme sırasında oluşan teknik arıza sebebiyle abonelerin ADSL bağlantısının kesildiğini vurgulayan Zengin, ilçelerde dahil olmak üzere 40 bin civarında ADSL kullanıcısının sorundan etkilendiğini bildirdi.

Ekiplerinin gayretli çalışması sonucu arızanın giderildiğini anlatan Zengin; "İnternetin en az kullanıldığı 04:00-05:00 saatleri arasında yazılım güncellemesi yapılıyordu. Beklenmedik şekilde sorun oluştu. TT REDBACK cihazında ve muhtemelen paralelinde TT NET RB cihazında yaşanan sorun nedeniyle 40 bin civarında ADSL abonesi internete ulaşım sağlayamadı. Bu çalışma sadece bizim ilimizde değil bir çok ilde eş zamanlı yapıldı. Ancak Sakarya'da sorun yaşandı. Yaşanan teknik soruna ekiplerimiz anında müdahale etti. Teknik ekiplerimizin gayretli çalışmaları sonucunda arıza 7,5 saatte giderildi." dedi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]