400 Yataklı Hastanenin Yapımı Neden Engellendi?

Sakarya'da Orman Bölge Müdürlüğü arazisine yapılması planlanan 400 yataklı hastanenin yapımının Bölge İdare Mahkemesi'nce durdurulması siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin tepkisine neden oldu.

Türk Orman Sen, KESK ve Orman Mühendisleri Odası'nın hastane yapımının durdurulması amacıyla Bölge İdare Mahkemesi'ne açtığı davada mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi. Demiryol-İş Sendikası'ndaki toplantıda konuşan AK Parti Sakarya İl Başkanı Yusuf Alemdar, hastanenin yapımını mahkeme kararıyla durduran kişilere karşı hukuksal yönden yapmaları gereken tüm işlemleri yapacaklarını söyledi. Siyasiler olarak hastanenin yapılması için destek ve katkılarını sürdüreceklerini belirten Alemdar, "Kent merkezine yapılacak olan 400 yataklı hastaneyi engelleme çabaları gösteren bir takım insanlara dur demek gerekiyor. Hastanenin yapımını mahkeme kararıyla durduran bazı kişilere karşı ne yapmamız gerekiyorsa hukuksal yönden yapacağız. İlimize 400 yataklı hastanemizi kazandıracağız." dedi.

Demiryol-İş Sakarya Şube Başkanı Cemal Yaman ise Sakaryalılara verilecek olan önemli bir hizmetin sendikalar tarafından engellenmesinin kendilerini rahatsız ettiğini vurguladı. Sendikaların toplumun önünde engelleyici olmaması gerektiğini anlatan Yaman, şunları söyledi: "Depremin ardından Karaman ve Korucuk'ta yapılan hastaneler şehir merkezine uzak kaldı. Bu nedenle şehir merkezindeki hastane ihtiyacının karşılanması için Orman Bölge Müdürlüğü'nün bulunduğu araziye 400 yataklı devlet hastanesi yapılması kararlaştırıldı. Hastane temel atma aşamasına geldiğinde Türk Orman Sen, KESK ve Orman Mühendisleri Odası hastanenin istenen araziye yapılmasını engellemek için Bölge İdare Mahkemesine dava açtı. Mahkeme davayla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Tüm görüşmelerimize rağmen sendika ve oda yönecileri davayı geri çekmedi."

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]