"40 Yıldır Belediyenin Ödemeleri Yapılmamış"

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, 1963 yılında belediye olan Erenlerde devletle ilgili SSK vergi, Emekli Sandığı, sosyal hizmetler, gençlik spor müdürlüğü, kültür payları gibi ödemelerin kendi dönemlerine kadar hiç ödenmediğini söyledi. Öztürk, şu anda hem eski borçların, İller Bankası payından yüzde 40 kesilerek otomatik olarak ödendiğini, hem de bu dönemde tahakkuk eden ödemelerin gününde yapıldığını vurguladı.

Öztürk, Erenler İş Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, geçen mahalli seçimle göreve geldiklerinde 246 personelle devraldıkları belediyede, personel sayısını 155'e düşürdüklerini kaydetti. Belediyeyi, 20 milyon YTL'ye yakın borçla aldıklarını ifade eden Öztürk, ''Belediyemizin borcu şu an 10 milyon YTL civarındadır. Bu borcun tamamı eskiye yönelik ve bizim dönemimize ait sadece 2005 yılı devletle ilgili borçlardır'' dedi. 1978 yılında yapılan mevcut belediye binasının yetersiz kaldığını dile getiren Öztürk, şu bilgileri verdi: ''Bu nedenle 2007 yılında 6 bin 785 metre karelik bir arsa satın aldık. Yer altı otopark ve arşiv olmak üzere toplamda 3 kat ve 6 bin 600 metre karelik inşaat alanı ve yine önündeki tören alanıyla birlikte proje çalışmaları tamamlandı ve ihale süreci başladı. Toplam maliyetinin 4 milyon YTL civarında olmasını bekliyoruz.''

Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, 4 Temmuz 2000 tarihinde Tabakhane Mahallesi Değirmen Caddesi ve Dilmen Mahallesi Akşemseddin Caddesi arasında kalan bin 650 metre uzunluğunda, 50 metre genişliğindeki alana, fay hattı olduğu gerekçesiyle yapılaşma yasağı getirildiğini dile getiren Öztürk, yaptıkları araştırmalara ve danıştıkları bilim adamlarına göre, burada fay hattı olamayacağını düşündüklerini ve bu yüzden bu bölgede tekrar etüt yapılmasına karar verdiklerini kaydetti. Öztürk, ''Söz konusu alanda, 24 noktada gözlem yapıldı. Ayrıca, 5 adet hendek açıldı ve 13 adet sismik kırılma çalışması gerçekleştirildi. Çalışmalar Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından bizzat yerinde incelendi. Yapılan bu çalışmalarla uygun olmayan alanın yerleşime uygunluk değerlendirmesi yeniden yapıldı. Rapor Afet İşleri Genel Müdürlüğünce, 3 Kasım 2008 tarihinde ilgili maddeye göre onaylandı ve bu alanda fay hattı geçmediği kesinlik kazandı.'' şeklinde konuştu.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]