"4 yılda Arifiye'nin çehresi değişti"

2009 yılından beri yaptığı hizmetlerle Arifiye ilçesini şehir kimliğine büründüren Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, şehircilik anlayışının artık değiştiğini ve vatandaşların yaşam kalitesini yükseltecek projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu yaptığı açıklamada, "Günümüzde şehircilik anlayışı değişti. Göreve geldiğimiz 2009 yılından bu yana, yoluyla, caddesiyle, parkıyla, iş merkeziyle, alışveriş merkeziyle, bankasıyla, sağlık tesisleriyle, kültür merkeziyle, parkları ve dinlenme tesisleriyle, ulaşım olanakları ile kısacası insanımızın günlük yaşamında ihtiyaç duyacağı hizmetlere ulaşmasında hiçbir problem yaşamayacağı bir ilçe oluşturmaya çalışıyoruz. Bu amacımıza ulaşmak için de insanımızın yaşam kalitesini yükseltecek projeler üretiyoruz. Bu konu ile ilgili tüm kurum ve kuruluşlar ile uyum içerisinde çalışarak, projelerimizi hayata geçirmenin ve insanımıza verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

Başkan karakullukçu: "
Şehrin değerini kimliği belirler"

Arifiye’nin konumu itibarı ile karayolu ve demiryolu ağının tam ortasında olan, gerek şehir içi, gerek şehirlerarası ulaşımda hiçbir problemi olmayan ender ilçelerden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Karakullukçu, “Bu nedenle sanayicinin ilgi odağı olmuş. İlçemizdeki küçük ve orta ölçekli bir işletme, Birinci Organize Sanayi Bölgesinde bulunan irili ufaklı altmış üç adet fabrika ve ulusal çapta üretim yapan Toyota, Good-Year, Tank Palet, Otokar, Toprak İlaç, Başak Traktör fabrikaları sayesinde Sakarya\'nın sanayi merkezi konumunda. Bu nedenle iş olanağı çok fazla. Hal böyle olunca da sürekli göç alıp, her geçen gün daha da büyüyor, gelişiyor. Bizim gayretimiz bu büyümenin sağlıklı olması, şehir estetiğinin oluşturularak, planlı bir yapılaşmanın sağlanması. İnsanımızın günlük yaşamında ihtiyaç duyacağı tüm kurum ve kuruluşların uyum içerisinde çalışmasının sağlanması. Bakın; şehrin değerini kimliği belirler. Günümüzde, batılı popüler şehirleri incelediğinizde o şehirlerin insan yaşamının kolaylaştırılması, yaşam kalitesinin artırılmasına dönük bir çok özelliği olduğunu görürsünüz. Öyle olmasa, zaten popüler olmaz. Yaşam için insan o şehri tercih etmez. Biz bu anlayış içerisinde göreve geldiğimiz günden bu yana, geçen dört buçuk yıllık süre içerisinde; akıllı kavşaklar, geniş caddeler, sosyal tesis ve donatı alanları, Kültür Merkezi, Kent Meydanı, İş Merkezi ve içerisinde banka şubeleri, sağlık ocağını yaparak hizmete sunduk. Arifiyeli ve Sakaryalı vatandaşlarımızın dinlenebileceği Sapanca gölü kıyısındaki eşsiz doğal güzellikteki alana, Gölbaşı Parkı inşa ederek hizmete sunduk. Yine, gençlerimizi ve öğrencilerimizi spor yapmaya özendirmek, onlara sporu sevdirmek için tüm olanaklarımızı seferber ettik. Arifiye Spor kompleksini bitirerek 2011 yılında hizmete sunduk. İlgi o kadar büyük oldu ki, şu an kapasite artırımı için bir tadilat çalışması yaptık. Spor kompleksimiz yeni yüzüyle vatandaşımızın hizmetine girdi. Yine Arifiye Cumhuriyet Mahallesinde bulunan alana Sakarya\'nın ikinci büyük Sentetik Çim Halı Tesislerinin yapımı için girişimlerimiz olumlu sonuç verdi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan tesislerin Sosyal Tesis Binasını da biz yaparak spor severlerimizin hizmetine sunduk. Bununla da yetinmeyerek ilçemizde altı mahallemize spor tesisi ve oyun alanları yaptık. Mevcut alanların ve tesislerin hepsini elden geçirdik” şeklinde konuştu.

Atıl haldeki okul binalarını Kur\'an Kursu yaptılar

“Eğitime tüm olanaklarımızla destek oluyoruz” diyen Başkan Karakullukçu, “Olmazsa olmazlarımızdan olan Meslek Yüksek Okulumuzu Arifiye\'mize kazandırmak bize kısmet oldu. Milli Eğitim Müdürlüğümüzden tahsisini alarak tadilat yaptığımız okul binasından sonra, hemen yeni binanın inşaatına başladık. Bu binanın kaba inşaatı bitmek üzere. İnşallah onu da kısa bir süre içerisinde hizmete sunacağız. Arifiye Kaymakamlığı ile işbirliği yaparak ilçemizdeki tüm ilk ve orta dereceli okullara akıllı tahtalar ve projeksiyon sistemleri kurduk. Yine ilçemize bağlanan köylerde atıl halde bulunan eski okul binalarında, tadilat yaparak buraları Kur\'an Kursu olarak düzenlemek sureti ile vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz. Yine sanayicimizin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak üzere, Meslek Yüksek okulumuz da öncelikle ihtiyaç duyulan bölümleri açtırdık. Hem sanayicimiz eleman ihtiyacını karşıladı, hem de bu bölümleri bitiren öğrencilerimiz anında işe kavuştu. Bundan başka, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile düzenlediğimiz kursların yanında, Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen Sanat ve Mesleki Eğitim Kurslarına da ev sahipliği yapıyor, gerek mekan, gerek bina, gerek malzeme temini yönünde tüm olanaklarımızı seferber ediyoruz” dedi.

"
Son iki yıl içerisinde yapılan modern siteler, iş merkezleri ve alışveriş merkezleri ile Arifiye cazibe merkezi haline geliyor”

Arifiye\'de vatandaşa hizmet eden mahalle muhtarlarıyla tam bir uyum içerisinde çalıştıklarını kaydeden Başkan Karakullukçu, “İnsanımızın ihtiyaçlarını belirliyor, yatırımlarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. Bunun için öncelikle muhtarlarımızın bilgisayar sistemlerini yeniledik. Çalışma ortamlarını modern ve ferah hale getirmek için çalışmalarda bulunduk. İhtiyaç duyulan noktalarda beş adet muhtarlık binası inşa ederek hizmete sunduk. Ulaşımda Büyükşehir Belediyesi ile tam bir uyum ve işbirliği içerisinde çalışarak cadde ve sokaklarımıza 100.000 ton asfalt attık. 150.000 m² kilitli parke ve 30.000 m² yağmur oluğu döşedik. İlçemizin merkezinde ve Hanlı Mahallelerinde doğalgaz çalışmaları nedeniyle bozulan cadde ve sokaklarımızı kısa bir süre içerisinde asfaltlayarak vatandaşımızın bu konuda mağdur olmasını önledik. Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Şehirlerarası Otobüs Terminalinin ilçemizde yapılması için yaptığımız girişimler olumlu sonuçlandı. Ayrıca, günümüzün modern ulaşım imkanlarından biri olan ve ilk etapta Adapazarı-Arifiye arasında çalışan Hafif Raylı Sistem Ada-Ray projesi de ilçemizde ulaşım yönünden ciddi bir eksikliği giderdi. Ayrıca, halk otobüsleri de engelli vatandaşlarımızın rahat bir şekilde seyahat edebileceği modern otobüslerle yenilendi. Bununla da yetinmeyip ilçemizin her bir yanından merkeze ulaşımı kolaylaştıracak, üst geçit için çalışmalarımız olumlu sonuç verdi. Şu an ihale çalışmaları tamamlandı. İnşallah kısa bir süre içerisinde köprümüz de hizmete girecek. Böylece şehir merkezinden Toyota Hastanesine ve köylere ulaşım ciddi anlamda kolaylaşacak. Şehir estetiği oluşturmak ve planlı bir yapılaşmayı sağlamak için ilçemizin on beş bölgesinde 3194 Sayılı imar Yasası\'nın 18\'inci madde uygulaması yaparak bu bölgelerde mevcut imar sorunlarını da çözmüş olduk.
Son iki yıl içerisinde yapılan modern siteler, iş merkezleri ve alışveriş merkezleri ile Arifiye cazibe merkezi haline geliyor” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]