35 bin TL kredi çekti, 400 bin TL'lik arazisinden oldu

Karasu İlçesi\'ne bağlı Çatalövez Köyü\'nde yaşayan Salim Sözen (57) isimli vatandaş, 2006-2007 yılında bir bankadan çektiği 35 bin TL değerindeki bireysel kredi için şimdiye kadar 80 bin TL ödedi.

Sözen, bankaya ödeme yapmasına ve 3 kefilden 2 yıldır para kesilmesine rağmen içinde evinin de olduğu 19 dönümlük arazisine haciz geldi. Altı çocuğuyla sokakta kalan Sözen, devletin ve vatandaşların kendisine sahip çıkmasını istedi.

"Kefiller ve eşim içeri girdi"

2006-2007 yılında bireysel kredi kullanmak için bir bankaya başvurduklarını ve kabul edildiğini anlatan Salim Sözen, belli bir müddet krediyi ödediklerini ancak ödemede güçlük çekmeye başlayınca yapılandırma yoluna gittiklerini anlattı. Sözen, kredi çektikten sonra başına gelenleri şöyle anlattı: “Çektiğimiz krediyi zaman zaman ödedik bazen ödeyemedik sonra yapılandırma yaptık fındık olmadığı zaman yapılandırma bozuldu. Daha sonra kefiller içeri girdi, eşim içeri girdi. Paraları ödedik çıkardık. 15 bin TL, 12 bin TL, 10 bin TL ödedik, 31 bin TL ödedik. Doğrudan destekten iki sene 2 bin 700 TL para kesildi. 3 kefilden 2 seneden beri para kesiliyor. 3 kefilden para kesilirken benim yerimi satışa çıkardılar. 41 bin TL’den hacze verdiler. 98 bin TL’ye yerim satıldı. Şuan mağdur durumdayım.”

"Trilyon verseler satmazdım"

Yerinin iki sene önceki değerinin 350-400 bin TL olduğunu kaydeden Salim Sözen, hiçbir zaman kendi yerini satmayı düşünmediğini belirterek şunları söyledi: “İki sene önce burası için 350-400 bin TL verdiler vermedim. Bana trilyon verseler de burayı satmazdım. Ben satımkar değilim. Burası baba yeri. Doğduğum büyüdüğüm topraklar burayı satmayı zaten düşünmüyorum.”

Bundan sonra artık devlet ve vatandaşlardan yardım beklediğini kaydeden Sözen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben, 6 çocuk babasıyım. Beni buradan attıktan sonra bana bir çadır yeri gösterilsin çadır kurayım başka çarem yok. Mağdurum. Devletimden, halkımdan yardım bekliyorum.”

"35 bin TL için 80 bin TL\'den fazla ödedim"

Evinin içinde bulunduğu 19 dönümlük arazisini hacizle alan kişinin kendisinden 150 bin TL para talep ettiğini anlatan Sözen, sözlerine şöyle devam etti: “Burayı hacizle alan arkadaş burası için şimdiye kadar yaptığı masraflardan dolayı 150 bin TL talep ediyor. Bu parayı verirsen buradan çekilirim yoksa tahliye kararı aldırırım diyor. Benim bunu ödeyecek gücüm yok.”

Sözen, 35 bin TL için 80 bin TL’den fazla para ödediğini ancak yerinden yurdundan edildiğini söyleyerek, bundan sonrasının devlete ve halka kaldığını yardım beklediğini sözlerine ekledi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]