3+1 projesinden, hem iş dünyası hem de öğrenciler memnun

Sakarya Üniversitesi’nin iş dünyasına nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla hayata geçirdiği bir dönem işletme eğitimi projesi memnuniyet arttırıyor.

Güz döneminde yaklaşık 2 bin öğrencinin eğitim gördüğü, Türkiye’nin en kapsamlı uygulamalı eğitim projesi 3+1’de işletme ve öğrenciler üzerinde yapılan anket sonuçları memnuniyeti ortaya koydu. 586 işveren sorumlusuyla yüz yüze yapılan ankete göre işletmelerin memnuniyeti yüzde 81,51’e ulaştı. Uygulama eğitimi gören bin 195 öğrencinin genel memnuniyeti ise yüzde 72,72 oldu. Mesleki eğitimde nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla iş dünyası ve üniversitenin ortaklaşa yürüttüğü 3+1 projesinde bahar dönemi için başvurular da devam ediyor.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Projemizin hedefine ulaşmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Sanayi ve işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları üniversitemizle birlikte yetiştirmeye devam ediyoruz. Uygulamadaki bu üçüncü dönemimizi de başarıyla tamamlamış bulunuyoruz. Yaptığımız anket sonuçlarını değerlendirerek genelde büyük bir memnuniyetin olduğunu görüyoruz; ancak projenin revize edilmesi gereken noktalarını titizlikle inceliyoruz. İş yerleri ve öğrencilerimizin ortak paydada buluşabilecekleri faydaların akademisyenlerimiz tarafından da inceleneceğini düşünüyoruz. Böylelikle öğrencilerimizin iş yeri uygulama beklentileri önceden tespit edilecek, bu da öğrencilerimizin memnuniyeti daha da artmış olacaktır” şeklinde konuştu.

Bahar dönemi için işletmeler öğrenci taleplerini Sakarya Üniversitesi’nin meslek yüksekokulları için “3+1” Teknoloji Fakültesi için ise “7+1” linkinden gerçekleştirebilecekler.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]