3 fıtığı aynı ameliyatta alındı, ertesi gün taburcu oldu

Sakarya’da, 20 yıldır hizmet veren Özel Adatıp Hastanesi hekimlerinden Genel Cerrah Operatör Doktor Metin Şenol, 65 yaşındaki hastasının 3 fıtığını tek ameliyatta, kapalı olarak tabir edilen laparoskopik yöntemle aldı. Düzce’den gelen hasta ertesi gün hastaneden yürüyerek taburcu oldu.

Ameliyatla ilgili bilgiler veren Operatör Doktor Metin Şenol, “Hastamızın göbek fıtığı ve 2 taraflı kasık fıtığı vardı. Ayrıca kendisine daha önce kalp pili takılmıştı. Riskli bir ameliyattı” dedi.

Kapalı (Laparoskopik) yöntemle, hastaya 1’er cm çapında 3 delik açarak ameliyatı gerçekleştirdiklerini söyleyen Adatıp Hastanesi Genel Cerrahı, Operatör Doktor Metin,“Hastamızın 3 ayrı fıtığını kapalı (Laparoskopik) yöntemle, yama kullanarak tamir ettik. Kendisini bir gece hastanemizde yatırdıktan sonra yürüyerek taburcu ettik. Kapalı (Laparoskopik) kasık fıtığı ameliyatının birçok avantajı bulunuyor. Kapalı (Laparoskopik) fıtık ameliyatlarının çok küçük kesilerle gerçekleştiriliyor. Kesinin küçük olması, yara komplikasyonlarını da azaltır. Enfeksiyon ve ameliyat sonrası ağrı daha az görülür. Kesilerin küçük olması kozmetik açıdan da avantaj sağlar. Kısa bir süre sonra ameliyat kesilerinin yerini bulmak bile zor olur. Kapalı yöntem sonrası işe, sosyal yaşama ve spora dönüş çok daha hızlıdır. Bu nedenlerle kapalı kasık fıtığı ameliyatı; çift taraflı fıtıklarda, karşı kasıkta fıtık şüphesi olanlarda, işine hemen dönmek isteyenlerde, profesyonel sporcularda, sürekli spor yapanlarda, işi fiziki güç gerektirenlerde, nüks fıtıklarda ve kasık fıtığı olan kadınlarda idealdir. Dünyada ve ülkemizde gelişmiş merkezlerde kapalı (Laparoskopik) yöntemle yapılan ameliyatlar tercih edilmektedir” ifadelerini kullandı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]