3. Dönem Meslek Edindirme Kursları Başlıyor

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, belediyenin açtığı meslek edindirmeye yönelik kurslarla işsizliğin azalmasına katkı sağladıklarını söyledi.

Duran, yaptığı açıklamada, kursların ücretsiz olduğunu belirtti. Bu çerçevede ilk olarak 26 branşta kurs açıldığını ve 299 kişinin mezun olduğunu ifade eden Duran "İkinci dönemde ise 22 branş açılmıştı ve 318 kişi mezun olmuştu. Şimdi ise üçüncü dönem başlıyor. 30 ayrı dalda kurs açılacak. Bu kursları çok önemsiyoruz. Çünkü Sakarya'mız her açıdan gelişiyor. Yatırımcılar ilimize geliyorlar. Sanayi tesislerimiz arttıkça kalifiye elemanlara olan ihtiyaç da artacak. İşsizlik bu meslek kurslarıyla azalacak." dedi.

Gerçekleştirilecek olan kurslara katılmak isteyenler Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi'ne başvurmaları gerekiyor. Kurslar, Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi, Fatih Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi ve Mesleki Eğitim Müdürlüğü'nde verilecek. Kursları başarı ile tamamlayanlara MEB onaylı sertifika verilecek. Kursların ileri seviyedeki bilgisayar kurslarına, bilgisayar işletmenliği sertifikası olanlar başvurabilecek. 35 yaşın üzerindekiler ise kurslara başvuramayacak. Ayrıca kurslara katılmak isteyen adaylar sadece bir kursa katılabilecek. Kurslara başvurular 14 Kasım'da sona erecek. Kursları 17 Kasım 2008 tarihinde başlayacak.

30 ayrı dalda açılacak kurslar şöyle: Bilgisayar İşletmenliği Kursu (Windows, Word, Excel), Web Tasarım Kursu (Dreamweaver), Web Tasarım Kursu (Photoshop), Web Tasarım Kursu (Frontpage), Bilgisayar Bakım ve Onarım, Temel Kaynakçılık kursu, Gaz Altı Kaynakçılığı Kursu (MIG-MAG)-(TIG-WIG), Gaz Altı Kaynakçılığı Kursu (MIG-MAG), Çelik Konstrüksiyon Kursu, Elektrik Ark Kaynakçılığı Kursu, Autocad Kursu, Solidworks Kursu, Catia, CNC, Sac Metal Kalıpçılığı Tasarım Kursu, Bilgisayar Destekli Mobilya Çizimi (Autocad ), Elektrik Tesisatçılığı Kursu, PIC Mikro Denetleyici Kursu, PLC Kursu Temel Seviye Kursu (Simens S7200), PLC Kursu İleri Seviye Kursu (Simens S7200), Güvenlik Sistemleri Kursu, Otomasyon Sistemleri, Endüstriyel Bakım ve Onarım Kursu, Doğalgaz Tesisatı Bakım ve Onarım Kursu, Kalorifer Tesisatı Bakım ve Onarım Kursu, Soğutma Sistemleri, Sıhhi Tesisat Bakım ve Onarım Kursu, Motor Bakım ve Onarım Kursu, Motor Aktarma Organları Kursu, Oto Elektrik.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]