3. Ayva Çiçeği Bisiklet Turu

Bilecik Bisikletliler Derneği\'nin düzenlediği "Ayva Çiçeği Bisiklet Turu" etkinliğinin bu yıl üçüncüsü gerçekleştirildi.

Bilecik, Eskişehir, Bursa ve Sakarya olmak üzere birçok ilden sporseverlerin katılımıyla gerçekleştirilen organizasyona yaklaşık 450 bisikletli katıldı. Cumhuriyet Meydanı önünde pedal basmaya başlayan bisikletliler, burada gösteri yaptıktan sonra şehir merkezinde "Arabadan in bisiklete bin" sloganı atarak, belirlenen güzergahta ilerleyip, Pelitözü Göleti\'nde mola verdi.

Dernek başkanı Hakan Yavuz, burada yaptığı açıklamada, yapılan etkinlikle spora katkı sağladıklarını vurgulayarak çok mutlu olduklarını ifade etti

Yavuz, bisiklet turu düzenlemekteki amaçlarını ise şu sözlerle dile getirdi:

"İlimizin turizmini geliştirmek, doğaya verdiğimiz önemi az etmek, tüm bireylerin kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlamaktır. 30 bisikletseverle başladığımız festivalimiz 3. yılında büyük ilgi gördü ve bu sayı 400-500\'lere ulaştı. Festivalimize 35 ilden katılım var. Sürücülerimiz araçlarını kullanırken, bisiklet sürücülerine dikkat etmelerini istiyoruz. Şehir içinde 3 kilometreye kadar yürüyebilirsiniz, 8 kilometreye kadarda bisiklet kullanabilirsiniz. Bunun insan vücuduna bir zararı yok. Herkesi bisiklet kullanamaya davet ediyorum."
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]