3 arıtma tesisi daha hizmete açılacak

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Sakarya’nın tüm çeşmelerine birinci sınıf içmesuyu ulaşımını sağlamak için inşa edilen 6 yeni İçmesuyu Arıtma Tesisi bir bir devreye alınıyor.

Yeni Arıtma Tesislerinde çalışmaların geldiği nokta hakkında bilgi veren Başkan Zeki Toçoğlu, “Şehrimizin tüm bölgelerinde çeşmelerden uzun yıllar birinci sınıf su akması için başlamış olduğumuz 6 yeni içmesuyu arıtma tesisinden üçünü devreye almıştık. İnşallah kısa bir süre içerisinde sırayla diğer üçünü de hizmete alacağız. Şehir merkezine temin edilen suyu arıtan Serdivan Hızırilyas, Karapürçekli hemşerilerimiz için inşa ettiğimiz Karapürçek Arıtma Tesisi ve Sapancalı hemşerilerimiz için inşa ettiğimiz Muradiye İçmesuyu Arıtma Tesisini tamamlayarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunmuştuk. Şimdi sırada Kurtköy, Hacımercan ve Hendek Yeşilyurt var” diye konuştu.

 

3 arıtma tesisinde de deneme çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Başkan Toçoğlu, “Kırkpınar ve Kurtköy bölgelerinde ikamet eden vatandaşlara birinci sınıf su sağlayacak olan Kurtköy Arıtma Tesisi ve Arifiye civarındaki köylere su sağlayacak olan Hacımercan Arıtma Tesislerinde deneme çalışmaları sürüyor. Hendek civarındaki köylerin içmesuyunu arıtacak olan Yeşilyurt tesisimizde de deneme çalışmalarına başladık. Tam otomasyonla inşa edilen bu tesisler sayesinde zaman zaman yaşanan bulanma sorunlarına kesin çözüm getireceğiz. İnşallah tesislerimizi bu ay içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]