29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kaç gün tatil olacak?

Cumhuriyetin 91. yılını kutlayacağımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayram\'ında okullar ve işyerleri kaç gün tatil olacak? İşte Memur ve özel sektör çalışanlarının çok merak ettiği sorunun cevabı.

Her yıl 29 Ekim\'e geldiğimizde çalışanların en çok merak ettiği şey "29 Ekim Tatil mi?" sorusunun cevabını aramak oluyor. Öğrenciler, özel ve kamu çalışanlarının merak ettiği tatil kaç gün olacak?

Cumhuriyetin 91. yılı, Çarşamba gününe denk geliyor. Okullarda 28 Ekim günü öğle saatlerinde tören düzenlenecek, öğleden sonra ve 29 Ekim günleri de tatil olacak. Öğretmenler için tatil günü 1,5 gün olarak tayin edilmiş olacak. Özel sektör çalışanları ise 29 Ekim\'de resmi tatil olması dolayısıyla 1 gün tatil yapıp ertesi günün işbaşı yapacaklar.

28 Ekim günü Cumhuriyet Bayramı kutlamaları saat 13:00 itibariyle başladığı için 28 Ekim Salı gün tüm memurlar tabi öğretmenler için de yarım gün tatil yapılacak.
29 Ekim günü ise Cumhuriyet Bayramı sebebiyle yine tüm memurlar tabi öğretmenler için tam gün tatil.
Yani 28-29 Ekim tarihlerinde, 28 Ekimde yarım gün 29 Ekim tarihlerinde tam gün olmak üzere toplam 1.5 gün tatil olacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatilinde ek ders kesilir mi? sorusuna cevap verecek olursak;
Milli Bayramlar için ek ders yönetmeliğine göre öğretmenler için milli bayramlarda ek ders ödemesi tam olarak yapılır. Milli bayramlar için ek ders yönetmeliğindeki ilgili madde şöyle:

Madde 16-

b) (Değişik :13/7/2007-2007/12399 B.K.K.) İl düzeyinde millî ve mahallî bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahallî bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde(1) ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.


Yukarıdaki maddeye göre milli bayramlarda öğretmenlere ek ders ödenecek. Bu yüzden Cumhuriyet Bayramı tatilinde öğretmenlerin ek dersinde herhangi bir kesinti olmayacak.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]