"28 Şubat süreci halen devam ediyor"

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, 391’inci hafta basın açıklamasında 28 Şubat’ın sembol uygulaması olan başörtüsü yasağının ve siyasi yargı kararlarının mağduriyetlerinin sürdüğü belirtildi.

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu’nun 391. hafta basın açıklamasını Diriliş Saati Dergisi’nden Muhammed Emin Duman okudu. Duman, “28 Şubat kararlarının açıklanmasının ardından 16 yıl geçti. Tarihe “post-modern darbe” sıfatıyla kaydedilen 28 Şubat’ın bin yıl süreceğini iddia eden darbecilerden bir kısmının bugün yargılanıyor olması, sevindirici bir gelişmedir. Ancak bu durum, 28 Şubat sürecinin halen devam ettiği gerçeğini de değiştirmemektedir.” diyen Duman, “28 Şubat, her alanda ardında bıraktığı binlerce mağdurla devam etmektedir. 28 Şubat’ın sembol uygulaması başörtüsü yasağı, kamuoyundaki algının aksine hâlâ yürürlüktedir. Üniversitelerde geçerli olan sınırlı serbestliğin, ilk ve ortaokullar ile liselerde tavizsiz bir şekilde baskıya dönüşmesi bu yanılsamanın acı bir fotoğrafıdır. Hakezâ kamu kuruluşlarında uygulanan başörtüsü yasağı da beraberinde binlerce mağduru getirmiştir. 28 Şubat dönemindeki brifingler ve siyasi yargı kararlarıyla haksız yere ceza alıp tutuklanan yüzlerce insan, halen hapis yatmaktadır” dedi.

Hizaya çekme

Basın açıklamasında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Türkiye ziyaretine de tepki gösteren Duman, “Son süreçte NATO ve ABD ile ilişkilerini zirveye taşıma gayretinde olan Türkiye, bu günlerde eli kanlı katil John Kerry’yi en güzel şekilde misafir ediyor. 11 günlük Ortadoğu ve Avrupa turuna çıkan John Kerry’nin, Yeni Ortadoğu’nun oluşumu ile ilgili yolunda gitmeyen şeyleri görüşme ve çözüme bağlama noktasında bir nevi ”hizaya çekme” işlevi gören bu gezisinde, aslan payını Türkiye’ye ayırdığı görülüyor. Yeni Ortadoğu’nun inşası için Türkiye’ye bu fotoğrafta daha etkin bir rol verme amacıyla bölgedeki çalışmalarını yürüten John Keryy gibi bir katilin, Türkiye tarafından sıcak ve samimi bir atmosferde karşılanması, AKP Hükümeti’nin sıklıkla dile getirdiği “zalime karşı, mazlumun yanında” şeklindeki dış politika iddiasının ne kadar da yalan ve sahte olduğunun bir göstergesidir. Bizler Sakarya Adalet Girişimi olarak, son süreçte sıklıkla NATO ve ABD ile aynı fotoğrafta poz vermeyi kendine adet edinen ve Müslüman halkların kaderini konjonktüre feda eden AKP Hükümeti’ni şiddetle kınıyor ve bu konuda ölüm sessizliğine bürünen İslami camia ve STK’ları üzerlerindeki toprağı silkelemeye ve emperyalizme karşı yeni eylemlilikler ortaya koymaya davet ediyoruz” diye konuştu.

11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]