25 kişi girişimcilik eğitim sertifikalarını aldı

İŞKUR VE SATSO işbirliğinde düzenlenen girişimcilik eğitimlerini tamamlayan 25 kişi sertifikalarını aldı.

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) arasında imzalanan protokol kapsamında, 2014 yılı içerisinde toplamda 500 kişilik girişimcilik eğitimi verilmesi planlanmıştı. Protokol gereği, 24 Nisan’da başlayan ilk grup girişimci adayları eğitimlerini tamamladılar ve 25 kişilik grupta yer alan tüm katılımcılar girişimcilik eğitimlerini tamamlayıp katılım belgesi almaya hak kazandı. Eğitim programındaki 4 grup ve 100 kişilik girişimci adaylarının eğitimleri devam ettiği belirtildi. Yeni açılacak olan eğitim gruplarına yönelik başvurular ise, İŞKUR tarafından alınacak.

Eğitimlerini tamamlayan girişimciler için SATSO’da düzenlenen sertifika dağıtım töreninde konuşma yapan Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, eğitimlerin hızla devam ettiğini ve İŞKUR olarak bir taraftan mesleki eğitimlerle İlimizin nitelikli iş gücü açığını kapatmaya çalıştıklarını, diğer taraftan da iş fikri ve piyasa deneyimi olan girişimcilerin sayısını artırarak, Sakarya ekonomisine daha fazla katma değer sağlamayı düşündüklerini ifade etti.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Mahmut Kösemusul, İŞKUR ile yapılan ortak çalışma ile Sakarya girişimci sayısını artırmanın gayreti içerisinde olduklarını ve bu yıl yapılacak eğitimlerle girişimci sayısına ciddi bir destek sağlanmış olunacağını ifade ederek, bu desteği vermekten SATSO olarak memnuniyet duyduklarını belirtti. KOSGEB Sakarya Hizmet Merkezi Müdürü İsmet Yılmaz ise, İlimize yeni girişimci adayları kazandırmak için gösterdikleri gayretli çalışmalardan dolayı İŞKUR İl Müdürüne, SATSO Başkanına ve Yönetim Kuruluna yaptıkları ortak çalışmadan dolayı teşekkürlerini iletti.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]