25 Kasım'da Hayat Duracak

Türkiye genelinde yapılması beklenen 25 Kasım tarihinde 1 günlük iş bırakma eylemine karşın sivil toplum örgütleri, ortak bir basın açıklaması yaptı.

25 Kasım Çarşamba günü,  Türkiye genelinde kamu kurum ve kuruluşları; ekonomik, sosyal, özlük haklarının toplu sözleşme ile belirlenmesi, eşitlikçi, adaletli ve demokratik bir gelecek için 1 günlük iş bırakma eylemine gidiyor. Eğitim Sen 1 Nolu Şubede toplanan DİSK-TÜRK İŞ - TMMOB-TTB ve KESK temsilcileri adına açıklama yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Dr, Zeki Gül; hükümeti uyararak; " Siyasi iktidar iş başına geldiğinden bu yana Türkiye'de işler emekçiler için dana da kötüye gitti. Mecliste görüşülen Bütçe Kanunu'na göre önümüzdeki yıl daha da kötüye gidecek. Krizin bedeli emekçilere, küçük ücretlilere ve yoksullara ödettirilecektir" dedi.

25 Kasım Uyarı Grevi'nin bir dönüm noktası olduğunu savunan İzmir Tabip Odası Başkanı Zeki Gül; krizin asıl nedenini neo-liberal politikalara bağlayarak; emekçilerin seslerini yükseltmek için bir fırsat olduğunu söyledi. Başkan Zeki Gül konuşmasını; "Gasp edilen toplu sözleşme hakkımızı kullanmak için, herkese güvenceli iş, onurlu bir yaşam, insanca bir ücret için, kaynakların sermayeye değil işsizlik ve yoksullukla mücadeleye ayrılması için, 25 Kasım Çarşamba günü İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde saat 11.00'de randevulaşacağız. Tüm kamu kurum ve kuruluşları ve vatandaşları bu çağrımıza duyarlı olması için davet ediyoruz" şeklinde sonlandırdı.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]