23 yıl önce çaldırdığı motosikletin, trafik cezasını ödedi

Sakarya’da 23 yıl önce çaldırdığı motosikletin plakasını hala kullanan hırsız yediği trafik cezasının faturasını sahibine ödetti.

Bu konuda çok mağdur olduğunu belirten motosiklet sahibi Sami Yalçınkaya, “Motosikletimi çalan hırsız plakamı hala kullanıyor ve sürekli ceza yiyor. Plaka benim üzerime kayıtlı olduğu için ceza sürekli bana geliyor çok mağdurum bu hırsız bir an önce bulunsun” dedi.

23 yıl önce çalındı

Adapazarı ilçesi Adnan Menderes Caddesi üzerinde 1992 yılında 50 yaşındaki Sami Yalçınkaya isimli vatandaşın 54 FZ 216 plakalı motosikletini kimliği belirsiz kişi veya kişiler çaldı. Hırsızlık olayı sonrası Sami Yalçınkaya isimli vatandaş durumu hemen polise bildirerek çalıntı şikayetinde bulundu. 23 yıldır bulunamayan motosikletin plakasını hala kullanan hırsızlar, bir hafta önce Çark Caddesi'nde polis ekipleri tarafından “Kapalı Alanda Eksoz Bağırtmak, Dur İhtarına Uymamak, Kask Takmamak” suçundan ceza yediği belirlendi. Yağcılar Mahallesinde ikamet eden 50 yaşındaki Sami Yalçınkaya isimli vatandaşın üzerine kayıtlı olan motosikletin cezası evine tebliğ edildi. Elindeki tebliğ ile polis karakoluna giden Yalçınkaya, motosikletin 23 yıl önce çalındığını ve o cezayı kendisinin yemediğini ileri sürdü. Emniyet ekipleri ise motosiklet sahibine çalıntı dilekçesinin bulunmadığını söyledi.

"Plakanın bulunmasını istiyorum"

Hırsızların sürekli ceza yediğini ve bu konuda çok mağdur olduğunu belirten Sami Yalçınkaya, yaptığı açıklamada, “23 yıl önce aldığım motosikletimi kimliği belirsiz kişi veya kişiler Adnan Menderes Caddesi üzerinde çaldılar. Ben polise giderek çalıntı şikayeti dilekçesi verdim. Aradan yıllar geçti. Son bir hafta önce hırsızlar Adapazarı ilçesi Çark Caddesi üzerinde plakası bana ait olan motosiklet ile trafik cezası yedi. Plaka benim üzerime olduğu için ceza bana tebliğ edildi. Mağdur olduğum için, haklı olduğum için polis karakoluna gittim ve 23 yıl önce motosikletim çalındı diye söyledim. Polisler çalıntı dilekçen çıkmıyor dediler. Ben tekrardan çalıntı dilekçesi yazdım. İsteğim bir an önce benim üzerime kayıtlı plakanın bulunmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]