220 kiloluk annenin tek isteği...

Sakarya\'da 4 yıl önce fil hastalığı (lenfödem) teşhisi konan ve ayağının şişmesi sonucu 220 kiloya ulaşan dört çocuk annesi S.B. (43), tedavisi için yardım bekliyor. Eşi ölen ve maddi imkansızlıklar çeken S.B., "Tek isteğim sağlığıma kavuşup çocuklarıma yemek yapmak. Onları okutabilmek." diyerek gözyaşı döküyor.

Güneşler Mahallesi\'nde yaşayan S.B. (43), fil hastalığı nedeniyle zor günler geçiriyor. Ayakları şişen ve 220 kiloya ulaşan kadın, yürümekte zorluk çekiyor. Eve hapsolan kadına, yanında kalan 3 çocuğu bakıyor. Eşinin 4 yıl önce cinayete kurban gittiğini belirten S.B., rahatsızlığının eşinin ölümünden sonra ortaya çıktığını söyledi. Ayağının arkasında çıkan yaralar için doktora gittiğinde fil hastalığı teşhisi konduğunu ifade eden S.B., "Doktorların söylediğine göre, rahatsızlığım 15 sene önce başlamış. Ancak dört sene önce bacaklarım büyümeye başladı. Daha önce şişmiyordu. Birden oldu. Ayağımın arkasında yaralar çıktı. Doktora gittim. Böbrek yetmezliği, damar tıkanıklığı dendi. Daha sonra fil hastalığı teşhisi koydular. Ondan sonra bir kaç hastane gezdik." diye konuştu.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi olamadığını söyleyen S.B., şunları söyledi: "Yürümede zorluk çekiyorum. Tuvaletime zorla gidiyorum. Ağlayarak gidiyorum. Hiç bir iş yapamıyorum. Her şeyi çocuklarım yapıyor. Hiç bir maddi durumum yok. Devlet üç ayda bir maaş bağladı. O da yetmiyor. Üç çocuk okutuyorum. Eşim 4 yıl önce cinayete kurban gitti. Çocuklarımla ortada kaldım. Evim yok. Kirayı veremeyince ev sahibi attı. Ben de baba evine geldim. Büyük oğlum üniversite okuyor. Kızımın biri liseye diğeri ise ortaokula gidiyor. Büyük oğlumu bazen parasızlıktan okula yollayamıyorum."

Yaşadıklarını ağlayarak anlatan çaresiz anne, "Kaç senedir çocuklarıma bir yemek yapamıyorum. Hayırseverler bana yardımcı olsunlar. Allah rızası için. Hiç bir maddi durumum yok. Hastalığımın tedavisini yaptıramıyorum. Burada devlet hastanesinde tedavim yapılamıyor. Kaç yere başvurdum. Umut verdiler ama kimse bir şey yapmadı. Tek isteğim sağlığıma kavuşup çocuklarıma yemek yapmak. Onları okutabilmek. Çok zor durumdayım. Hayırseveler beni de görsünler." ifadelerini kullandı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]