22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla program düzenlendi

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ve 21 Haziran Ortaokulu tarafından 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Adapazarı Kültür Merkezi\'ndeki (AKM) programda konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, öğrencileri sergiledikleri performanstan dolayı tebrik etti.

Suyun önemine değinen Toçoğlu, "SASKİ\'nin evlerinize ulaştırdığı su, en sağlıklı ve güvenli olandır. Size ulaştırılan suyun değerleri pet şişelerdeki sulardan daha üstündür. Evlerinizde gönül rahatlığıyla çeşmelerden su içebilirsiniz" ifadesini kullandı.

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş de suyun, hayatın bir parçası haline gelmesi gerektiğini vurgulayan Keleş, "Bizim kültür ve medeniyet anlayışımızda su hayatın her anı için değerli görülmüştür. Bu nedenle tüm imkanlarımızla su tarafında olmalıyız. Biz sudan taraf olmalıyız" dedi.

Keleş, SASKİ\'nin, şehrin su geleceğini garanti altına almak için gerekli ekolojik ve bilimsel çalışmaları yürüttüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:

"3 bin kilometre içme suyu hattına sahibiz. Bu hattın uzunluğu Sakarya ile Almanya arasındaki mesafe kadardır. 2 bin kilometre daha içme suyu hattı inşa etmek için çalışıyoruz. 6 adet arıtma tesisimiz var, inşallah 3 içme suyu arıtma tesisi daha inşa edeceğiz. 3 atık su arıtma tesisimiz var. İnşallah şehrimize 4 yeni atık su arıtma tesisi daha kazandıracağız. SASKİ olarak bugüne kadar şehrimiz için yaklaşık 1 milyar lira harcadık. Yine yaklaşık 600 milyon liralık projelendirilmiş çalışmamız var."

Sapanca Gölü\'nün özenle korunduğunu aktaran Keleş, şunları söyledi:

"Şuna inanın ki Sapanca Gölü bugün devraldığımız günden daha çok korunuyor. Gerek yapılaşma gerekse evsel atıklarla ilgili gerekli tüm çalışmaları yürütüyoruz. Sapanca Gölü\'nün tekrar eski seviyesine gelmesi hepimizi sevindirdi ancak bu gölün geleceğini riske etmek anlamına gelmiyor. Her zaman Sapanca Gölü insani tüketim öncelikli kullanılmalı dedik. Bu tezimizi savunmaya devam edeceğiz. Sapanca Gölü’nün seviyesinin yükselmesi bizleri asla rehavete sürüklememelidir."

Programa, Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, okul yöneticileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]