219 Adet sahte bandrollü alkollü içki ele geçirildi

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Sakarya Maliye Denetim Ekiplerinin Karasu İlçesinde ortaklaşa yürüttükleri çalışmalar kapsamında, restaurant ve kafelerde yapılan aramalarda, değişik marka ve ebatlarda toplam 219 şişe sahte bandrollü ve kaçak alkollü içki olduğu tespit edilerek ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin, İl dışından getirilerek alkollü mekanlarda sahte bandrollü kaçak içkilerin satıldığı yönünde bilgi elde edindiklerini bildirmeleri üzerine, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Sakarya Maliye Denetim Ekiplerinin Karasu İlçesinde ortaklaşa yürüttükleri çalışmalar kapsamında, restaurant ve kafelerde yapılan aramalarda, değişik marka ve ebatlarda toplam 219 şişe sahte bandrollü ve kaçak alkollü içki olduğu değerlendirilen malzemeler ele geçirdi. Yapılan ilk tespitlerde 110 adet alkollü içki şişesinin bandrollerinin sahte olduğu anlaşılarak, diğer içki şişeleri ise incelenmek üzere Halk Sağlığı Müdürlüğüne teslim edildi. Olayla ilgili E.Ö. (35), N.B. (27), S.B. (45) ve K.T. (33) isimli şahıslara TCK. 186. Maddesine muhalefet ‘Kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürmek’ ve 556 Sayılı Markalar Kanuna Muhaletef suçundan işlem yapılarak adli makamlara intikal ettirildi.

Ayrıca olayla ilgili yakalanan K.T. isimli şahsın ikametinde ele geçirilen Browning marka 9 mm. Çaplı ruhsatsız tabanca ile bu tabancaya ait 30 adet mermi hakkında 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan işlem yapıldı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]